MUSACA DIN DOVLECEI
INGREDIENTE NECESARE PENTRU MUSACA DIN DOVLECEI: 3 dovlecei medii - taiati felii nu prea groase, 1 kg carne tocata - amestec de vita cu carne slaba de porc, 1 ceapa mare, 1 legatura mica de patrunjel, 2 linguri ulei de masline, 4 oua, 400g smantana 12% grasime (sau iaurt), sare si piper negru macinat
MOD DE PREPARARE MUSACA DIN DOVLECEI: Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o pana si-a schimbat culoarea. intr-o tigaie antiaderenta in care am pus cele doua linguri ulei de masline. Peste ceapa calita am adaugat carnea tocata. Am amestecat mereu si am lasat tigaia pe foc doar pana cand carnea si-a schimbat culoarea pe toate partile. Am asezonat cu sare si piper negru macinat, iar la final, dupa ce am oprit focul, am adaugat patrunjelul tocat marunt.
Am captusit cu hartie de copt o tava cu peretii inalti si am asezat pe fundul ei jumatate din feliile de dovlecel. Monica zicea ca a prajit feliile de dovlecel in prealabil, dar eu am sarit peste acest pas. Peste dovlecel am nivelat compozitia de carnea tocata, iar peste carne am aranjat celelalte felii de dovlecel.
Intr-un castron am amestecat bine ouale cu smantana, am asezonat cu sare si piper macinat, iar amestecul rezultat l-am turnat in strat uniform peste ultimul strat de dovlecei.
Am bagat tava in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.
Musacaua a prins deasupra o crusta aurie, iar mirosul a chemat deja flamanzii si pofticiosii la masa. Se feliaza foarte frumos si este foarte gustoasa!
O reteta recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară