Timp de preparare:
40 minute
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
340 grame unt,
700 grame zahar,
2 galbenusuri,
1 lingurita suc de lamaie,
1 lingurita suc de portocale,
1 albus de ou,
420 grame faina,
nuca macinata si fructe uscate,
sare;
Mod de preparare:
1.Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
2.Se acopera cu folie de aluminiu o tava si se unge cu unt.
3.Intr-un castron, se amesteca untul cu zaharul pana cand zaharul se topeste si compozitia devine albicioasa.Se adauga galbenusurile si se amesteca in continuare pana se obtine o masa omogena.
4.Se adauga sucul de lamaie si cel de portocale,se amesteca incet, apoi se incorporeaza faina si sarea.
5.Se asaza compozitia in tava unsa cu unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
6.Cu o pensula se unge aluatul cu albus de ou ,se presara nuca macinata si fructele uscate si se pudreaza totul cu 2 linguri de zahar. Se coace 25 minute, la 180 grade Celsius. Se opreste focul, se deschide usa cuptorului si se lasa prajitura inca 15 minute in cuptor.Dupa ce se raceste putin, se taie in patrate.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Sursa: Delly.ro
Citeste si alte articole pe Delly.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor