Ca in fiecare vara, ne bucuram de existenta gratarului in viata noastra. Cum sezonul este in plina desfasurare, suntem in stare sa punem ori lucru comestibil pe el. Si acum nu ne gandim deloc la carne, ci la legumele si fructele pe care le poti pune pe gratar si vei obtine un pranz sau o cina pe cinste.

AVOCADO LA GRATAR

Un gust neasteptat de interesant

Sursa foto Shutterstock avocado la gratar

INGREDIENTE NECESARE PENTRU AVOCADO LA GRATAR: 2 avocado, ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, salsa

MOD DE PREPARARE AVOCADO LA GRATAR: taie avocadoul pe jumatate. Stropeste cu ulei de masline, asezoneaza cu usturoiul pisat marunt, cu sare si piper. Pune pe gratarul incins cu partea taiata in jos. Lasa cam 5 minute, dupa care serveste cu salsa rece si chipsuri. La fel de bine merge si cu un sos din iaurt, usturoi si menta.

NECTARINE LA GRATAR

Sursa foto Shutterstock nectarine la gratar

Ne plac salatele cu fructe, dar o salata cu nectarine la gratar este deja un rasfat culinar.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU NECTARINE LA GRATAR: 2 nectarine, ulei de masline

MOD DE PREPARARE NECTARINE LA GRATAR: dupa ce ai spalat bine nectarinele, sterge-le de apa si taie-le pe din doua. Scoate-le samburii. Unge fiecare jumatate de nectarina cu ulei de masline si pune-le pe grillul incins cu partea taiata in jos. Lasa 2-3 sa se friga, dupa care intoarce nectarinele. Dupa alte 203 minute poti scoate nectarinele si te poti bucura de gustul lor. Le poti consuma cu miere si cu scortisoara sau le poti folosi intr-o salata cu rucola, branza gorgonzola, nuci si un sos din mustar si otet balsamic. Daca nu ai nectarine, la fel de bine poti sa incerci cu piersici sau caise.

CASTRAVETI LA GRATAR

Castraveti pe gratar? Serios? De ce nu?!

Sursa foto Shutterstock castraveti la gratar

INGREDIENTE NECESARE PENTRU CASTRAVETI LA GRATAR: 10 castraveti cornison, 4 linguri de otet din vin, 4 linguri de ulei, 5-6 catei de usturoi pisat, sare

MOD DE PREPARARE CASTRAVETI LA GRATAR: intr-un castron amesteca otetul, uleiul, usturoiul si sare. Taie castravetii pe lungi, in 4 parti si adauga-i in sosul format. Lasa-i la macerat 10-15 minute. Puneti pe grillul incins si lasati cam 10 minute sa se friga, intorcand de pe o parte pe alta. Intre timp, poti face un sos din branza feta, iaurt grecesc, usturoi si marar, pe care le mixezi la blender. Serveste castavetii fripti cu acest sos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri