In momentele de genul "ce mai gatim azi?" venim cu aceasta propunere dementiala de supa de rosii coapte, cu tortilla, cascaval ras si patrunjel proaspat.

Sfat: Pentru ca supa sa aiba un gust intens, cumparati rosii de gradina, dintre cele mai zemoase. De asemnea, ajuta foarte mult ca busuiocul sa fie proaspat.

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SUPA DE ROSII COAPTE:

  • 6 rosii mari, bine coapte
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa rosie
  • ulei de masline
  • 6 frunze de busuioc proaspat
  • sare de mare
  • 1 ardei iute

MOD DE PREPARARE SUPA DE ROSII COAPTE:

Spala bine legumele. Taie rosiile in 4, ceapa rondele si ardeiul cubulete. Scoate semintele ardeiului iute si taie-l fasii. Intr-o tava de yena adauga toate legumele, stropeste-le cu ulei de masline, potriveste de sare si piper. Adauga frunzele de busuioc si da la cuptorul incins pentru 40-45 de minute. Te va anunta mirosul irezistibil al rosiilor si ardeiului copt cand sunt gata. Scoate tava din cuptor, lasa sa se raceasca un pic, dupa care transfera continutul intr-o oala. Cu ajutorul blenderului mixezi bine toate legumele. Daca doresti o supa mai lichida, poti adauga supa de legume sau apa calda.

supa de rosii coapte

Este dumnezeiasca daca razi niste cascal deasupra, pui niste patrunjel presarat, si arunci o mana de tortilla.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de rosii coapte, editia de vara.