Ca in fiecare vara, ne bucuram de existenta gratarului in viata noastra. Cum sezonul este in plina desfasurare, suntem in stare sa punem ori lucru comestibil pe el. Si acum nu ne gandim deloc la carne, ci la legumele si fructele pe care le poti pune pe gratar si vei obtine un pranz sau o cina pe cinste.

TOFU LA GRATAR

Si nu este doar pentru vegetarieni. E sufiecient sa-l incerci o singura data, sa vezi despre ce vorbim

tofu pe gratar

Sursa foto Shutterstock tofu pe gratar

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TOFU LA GRATAR: 4 felii de branza tofu, sos de soia, ulei de masline, busuioc

MOD DE PREPARARE TOFU LA GRATAR: Intr-un castron, prepara un fel de sos din: sosul de soia, uleiul de masline, busuiocul tocat marunt. (Pentru un gust mai dulceag, poti adauga si o lingura de miere.) Amesteca bine. Scurge feliile de zer, apoi lasa-le la macerat, cel putin 30 de minute, in sosul preparat si pune-le pe grillul incins. Lasa-le sa se rumeneasca pe ambele parti si serveste-le calde cu salata de verdeturi.

PEPENE LA GRATAR

O sa zici ca nu exista asa ceva, ca asa ceva nu este posibil. Te va cuceri pepenele crocant.

pepene pe grill

Sursa foto Shutterstock pepene pe grill

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PEPENE LA GRATAR: felii de pepene, 2-3 linguri de miere

MOD DE PREPARARE PEPENE LA GRATAR: Asa cum iti poti imagina, iei cateve feliute de pepene, le ungi cu miere si apoi hop! cu ele pe gratarul incins. Cand prinde dungile de grill, pepenele este bun de mancat. Pentru un gust intens serveste cu un praf de sare si ardei iute copt. Asta va fi o experienta interesanta!

PASTAI LA GRATAR

Pastaile verzi sunt bune, pe grill sunt si mai bine. Fa o salata cu pastai, branza si cateva nuci.

pastai pe grill

Sursa foto Shutterstock pastai grill

INGREDIENTE NECESARE PENTRU PASTAI LA GRATAR: 1 mana de pastai verzi, 3-4 catei de usturoi, ulei de masline, fulgi de ardei iute

MOD DE PREPARARE PASTAI LA GRATAR: Spala pastaile si sterge-le cu un servet. Intr-o folie de aluminiu, aseaza pastaile. Toarna peste ele uleiul de masline, usturoiul maruntit, fulgii de ardei, sare si piper dupa gust. Amesteca bine ingredientele, stropeste-le cu un strop de apa, inchide bine in folia de aluminiu si pune-le pe grill. Cand se intaresc e timpul sa le iei.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tofu pe grill, pepene si alte 4 legume de pus de gratar.