IN ACEST ARTICOL:
Cand temperaturile depasesc pragul de 35 de grade si escaladeaza, gandul numai la mancare nu ne sta. Temperaturile ridicate si aerul conditionat din interior ne alunga apetitul de mancare. Totusi, cumva trebuie sa supravietuim. Iata 5 retete de incercat atunci cand este prea cald sa mananci.

La vremuri cu 40 de grade e greu chiar si sa mananci. Cu toate astea, organismul are nevoie de resurse pentru a functiona la parametri normali. Are nevoie de alimentatie pentru a ne da energia necesara de a supravietui cosmarului cu multe temperaturi. Cum vestile meteorologilor nu sunt prea simpatice in ceea ce priveste temperaturile din aceasta perioada, va prezentam 5 retete usoare, de pregatit in caz de canicula.

In anotimpul cald, mizam foarte mult pe fructe si legume, consumate in toate modurile posibile: salata de fructe, salata de legume, salata de fructe si legum, supe, mancaruri usoare din legume, deserturi reci, fara coacere. Sucuri din fructe, ceaiuri multe, o bere sau un sprit, seara, sunt bine venite.

SALATA RACORITOARE DE VARA

Sursa foto Shutterstock salata cu avocado

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SALATA RACORITOARE DE VARA: 2 rosii, 2 castraveti cornison, 1 ceapa rosie, 2 avocado, 2 linguri de ulei de masline, coriandru, patrunjel, sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE SALATA RACORITOARE DE VARA: Spala bine legumele. Taie legumele cubulete, iar ceapa rondele. Pune-le intr-un bol, adauga coriandru proaspat si amesteca. Stropeste cu ulei de masline, potriveste de sare si piper si serveste rece.

SUPA RECE DE CASTRAVETI

Sursa foto si reteta: www.leblogpiquant.com

INGREDIENTE NECESARE PENTRU SUPA RECE DE CASTRAVETI: castraveti spalati si taiati bucati, 1 legatura mica de marar si una de patrunjel, 2 cepe verzi taiate in segmente, 400ml iaurt 0%, 1 lingura de ulei de masline extra-virgin, sare si piper proaspat macinat, 200 ml de apa rece si (ingredientul cheie) 2 linguri de mustar cu bobite

MOD DE PREPARARE SUPA RECE DE CASTRAVETI: Toate ingredientele se mixeaza la blender, iar rezultatul este unul delicios. Cel mai bine e sa o lasi sa se racoreasca vreo juma' de ora in frigider ca sa se imprieteneasca bine aromele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri