Timp de preparare: 48 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Vegeta de casa:
- dovlecei
- morcovi
- ardei verzi
- ardei kapia
- coji de rosii
- fasole verde
- patrunjel
- leustean
Mod de preparare Vegeta de casa:
Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja, am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean.
Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori mai dureaza. Am folosit o tava mai veche din metal. Daca noptile sunt prea racoroase se aduce inauntru. Dupa ce s-au uscat se dau prin robot si se maruntesc.
Se pot usca si in cuptor, la foc foarte mic si cu usa intredeschisa.Dureaza cateva ore. Se depoziteaza in borcane mici si se foloseste la mancarurile preferate.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse