IN ACEST ARTICOL:
Adica un amestec de condimente si legume deshidratate pe care sa le folosesti la mancaruri pe toata perioada anului. Merita tot efortul!

Timp de preparare: 48 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Vegeta de casa:

  • dovlecei
  • morcovi
  • ardei verzi
  • ardei kapia
  • coji de rosii
  • fasole verde
  • patrunjel
  • leustean

Mod de preparare Vegeta de casa:

Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja, am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean.

Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori mai dureaza. Am folosit o tava mai veche din metal. Daca noptile sunt prea racoroase se aduce inauntru. Dupa ce s-au uscat se dau prin robot si se maruntesc.

Se pot usca si in cuptor, la foc foarte mic si cu usa intredeschisa.Dureaza cateva ore. Se depoziteaza in borcane mici si se foloseste la mancarurile preferate.



O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri