Timp de preparare: 48 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Vegeta de casa:
- dovlecei
- morcovi
- ardei verzi
- ardei kapia
- coji de rosii
- fasole verde
- patrunjel
- leustean
Mod de preparare Vegeta de casa:
Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja, am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean.
Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi,uneori mai dureaza. Am folosit o tava mai veche din metal. Daca noptile sunt prea racoroase se aduce inauntru. Dupa ce s-au uscat se dau prin robot si se maruntesc.
Se pot usca si in cuptor, la foc foarte mic si cu usa intredeschisa.Dureaza cateva ore. Se depoziteaza in borcane mici si se foloseste la mancarurile preferate.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana