29 Mai 2015 publicat în Retete culinare 68 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Ce poate fi mai bun decat sa-ti incepi weekendul cu un smoothie de capsuni si sfecla. Pe la pranz intinzi niste pateuri indiene, si, daca mai ai ceva timp liber, faci rapid un chec cu cirese. Ai deja un meniu de care toata familia se va bucura.

Smoothie cu capsuni si sfecla

Ingrediente necesare pentru Smoothie cu capsuni si sfecla:

  • o cana de lapte
  • 1 banana
  • 1/2 sfecla rosie micuta
  • 3-4 capsuni
  • miere dupa gust si daca este necesar
  • optional ulei de cocos

Mod de preparare smoothie cu capsuni si sfecla:

  • Puneti in blender ingredientele si lasati-le pana obtineti o bautura cremoasa si densa. Toata familia va adora aceasta combinatie inedita.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/

Chec cu cirese

Ingrediente necesare pentru chec cu cirese:

  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 300g cirese proaspete si fara samburi
  • unt moale pentru uns forma
  • zahar pudra pentru ornat

* 1 cana = 200 gr

Mod de preparare chec cu cirese:

Intr-un bol incapator am spart ouale si am adaugat peste ele tot zaharul. Cu ajutorul unui mixer am batut bine ouale si zaharul timp de cateva minute (vreo 4-5). Am adaugat laptele si uleiul, am mai mixat 1 minut si apoi am amestecat in compozita obtinuta faina amestecata cu praful de copt. Am mixat bine, pana cand am obtinut o compozitie omogena, fara cocoloase. Cand am ajuns in acest moment, am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incinga, apoi am uns tava de guguluf cu unt topit si am tapetat-o cu un praf de faina.
Am turnat jumatate din compozitie (in cazul meu un sfert) in tava, am presarat ciresele fara samburi si le-am acoperit cu cealalta jumatate de compozitie (in cazul meu, alt sfert). Tava astfel pregatita am bagat-o in cuptorul incins, unde am lasat-o 15 minute la foc mai mare si inca 25 minute la foc potrivit, pe raftul din mijloc al cuptorului. Creste ca nebunul si emana un miros imbietor in timpul coacerii. Te tot ademeneste in bucatarie sa-i urmaresti evolutia si te provoaca sa stai langa el si sa-l pazesti pana e gata.
Eu am rezistat cu stoicism tentatiei si am stat cu ochii pe ceas. Dupa cele 40 de minute impuse de reteta, am incercat checul cu un pai si astfel am probat daca s-a copt sau mai trebuie lasat. Era perfect, prin urmare l-am scos din cuptor si l-am lasat sa se raceasca in forma in care l-am copt. L-am rasturnat pe o tava, l-am pudrat cu zahar pudra si l-am taiat.


O reteta recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri