12:05, 31 Mai 2015 publicat în Retete culinare

In fiecare anotimp pot fi gasite fructe minunat de colorate din care puteti pregati deserturi savuroase. Un tort racoritor, cu crema de branza si capsuni, daruit simturilor, este perfect pentru acest moment! Delicios!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: medie

INGREDIENTE NECESARE PENTRU TORT CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNI

Ingrediente pentru un blat de 28 cm:

  • 8 oua
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • un praf de sare

Crema de branza cu capsuni :

Citeste si:
De International Chefs Day, Nestlé promovează gătitul împreună cu...
De International Chefs Day,...
  • 700 g branza dulce
  • 300 g smantana sau iaurt grecesc
  • 700 g capsuni + 100 g zahar farin vanilat 30 g gelatina 100 de grame zahar farin vanilat pentru crema de branza
  • 2 linguri coniac sau esenta de vanilie

Budinca de vanilie :

  • 2 plicuri de budinca de vanilie preparate doar cu 700 ml lapte, nu 1 litru. Cand aparoape s-a racit punem 100 g unt gras si o mixam. 200 g capsuni pentru decor

MOD DE PREPARARE TORT CU CREMA DE BRANZA SI CAPSUNI:

Mod de preparare blat :

Citeste si:
Top 6 băuturi pe bază de cafea, celebre în toată lumea
Top 6 băuturi pe bază de...

Este cea mai usoara modalitate de a faceun blat pufos si inalt, perfect. Mixam ouale cu zaharul timp de 20 de minute. Inchidem mixerul si apelam la o paleta. Turnam incet, peste ouale mixate, faina cernuta, putin cate putin. Amestecam usor de jos in sus, fara sa scoatem aerul din oua. Asezam aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor incins la 180 de grade pentru 35 de minute. Probam cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca.

Mod de preparare :
Capsunile proaspete le presaram cu zahar farin vanilat si le stropim cu coniac. Daca folosim capsuni congelate, le lasam la scurs si apoi le stropim cu coniac. Prima data vom prepara budinca conform instructiunilor de pe plic,doar ca vom folosi 700 ml lapte pentru ambele plicuri, nu 1 litru de lapte! Cand s-a racit adaugam 100 g unt gras! Acum, crema de branza: Hidratam gelatina in 10 linguri de apa calduta. O amestecam bine, sa se dizolve. Branza o amestecam cu smantana si zaharul farin vanilat. Mixam compozitia cremoasa. Peste ea turnam gelatina dizolvata. Amestecam bine.

Asamblare : Cand blatul s-a racit, se taie in doua,pe orizontala. Peste primul blat se asaza un strat de budinca de vanilie, stratul de capsuni si peste ele, crema de branza. Se acopera cu cel de-al doilea blat.

Ornam cu frisca si capsuni sau oprim doua linguri de budinca pe care o amestecam cu putina crema de branza. Optional, putem insiropa blatul! Se tine la rece pana in momentul servirii !



Va astept pe blog pentru retete de sezon !

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri