IN ACEST ARTICOL:
Daca preferi sucurile si cocktailurile facute in casa, atunci vei adora aceaste siropuri din flori de primavara. Si cand spunem siropuri din flori de primavara ne referim la: sirop din flori de maci, sirop de iasomie si lavanda, sirop de trandafir, sirop din flori de soc si sirop din muguri de brad. Ce minunatii, nu-i asa? O explozie de miresme si culori in paharul tau.

SIROP DIN FLORI DE MACI

Sursa foto Shutterstock sirop din flori de maci

INGREDIENTE NECESARE SIROP DIN FLORI DE MACI:

  • 3-4 maini de petale de maci (fara partea neagra, este considerata toxica)
  • 3 linguri de zahar sau miere
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 cani de apa
  • 1 bucata de ghimbir

MOD DE PREPARARE SIROP DIN FLORI DE MACI: Alegele petalele de maci si spala-le bine. Indeparteaza tuplinile si partea neagra, aceasta poate fi toxica organismului uman. Pune petalele de maci intr-un castron, stropeste-le cu zeama de lamaie, adauga ghimbirul ras si framanta cu mainele, ca pe un aluat. Muta "aluatul"intr-o cratia, adauga apa si zaharul si da la fiert pentru 5-10. Strecoara lichidul rezultat si lasa sa se raceasca. Pune lichidul intr-o sticla si da la rece. Se consuma cu apa minerala si gheata. Pentru cocktailuri, merge combinat cu vodka si gheata. De asemenea, este excelent la prajituri.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri