SIROP DIN FLORI DE MACI
Sursa foto Shutterstock sirop din flori de maci
INGREDIENTE NECESARE SIROP DIN FLORI DE MACI:
- 3-4 maini de petale de maci (fara partea neagra, este considerata toxica)
- 3 linguri de zahar sau miere
- sucul de la 1 lamaie
- 3 cani de apa
- 1 bucata de ghimbir
MOD DE PREPARARE SIROP DIN FLORI DE MACI: Alegele petalele de maci si spala-le bine. Indeparteaza tuplinile si partea neagra, aceasta poate fi toxica organismului uman. Pune petalele de maci intr-un castron, stropeste-le cu zeama de lamaie, adauga ghimbirul ras si framanta cu mainele, ca pe un aluat. Muta "aluatul"intr-o cratia, adauga apa si zaharul si da la fiert pentru 5-10. Strecoara lichidul rezultat si lasa sa se raceasca. Pune lichidul intr-o sticla si da la rece. Se consuma cu apa minerala si gheata. Pentru cocktailuri, merge combinat cu vodka si gheata. De asemenea, este excelent la prajituri.
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!