Aceasta salata este aromata si foarte gustoasa. Nu contine oua sau lactate, se poate consuma si in timpul postului.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de vinete cu hummus:

  • 1 vanata mai mare, sau 2 mai mici(prajite la gratar si curatate, decongelate , sau de la borcan)
  • 2 catei usturoi
  • 150 gr naut la conserva
  • 3 linguri pasta susan
  • sare
  • piper
  • o jumatate lamaie
  • un praf de chimion
  • coriandru proaspat/ patrunjel

Mod de preparare salata de vinete cu hummus:

Vinetele, nautul, pasta de susan, le punem in robotul de bucatarie sau in blender, usturoiul il razuim fin, si il punem peste, asezonam cu sare si piper si punem 2 linguri de zeama de lamaie. Mixam pana amestecul devine omogen. Gustam si potrivim gustul. Eu il prefer cu mai multa lamaie. La final adaugam coriandrul tocat marunt ( se poate folosi si patrunjel, dar gustul cel mai bun il are daca folosim coriandru).

Deasupra presaram boia dulce , ulei de masline si puti coriandru. Se serveste cu lipii incalzite 2 minute intr-o tigaie. Pofta buna sa aveti !

salata de vinete cu hummus

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Salata de vinete cu hummus.