Frigarui de creveti
Pentru 12 frigarui avem nevoie de:
- 36 creveti decorticati prefierti (cam 350 - 400 g)
- 50 ml ulei masline
- 3 ardei iuti uscati
- 3 catei usturoi
- zeama de la un lime
- sare
Mod de preparare frigarui de creveti:
Curatam crevetii de cozi, pentru ca sunt mai usor de mancat, mai ales daca ii infigem in teapa :)
Din restul ingredientelor pregatim o marinada din usturoiul pisat, ardeii iuti tocati, cu sau fara seminte, zeama de lamaie, uleiul si putina sare. Amestecam bine marinada si o turnam peste creveti. Cel mai bine e sa asezati crevetii intr-o punga care se inchide ermetic pentru ca astfel marinada se va distribui uniform si toti crevetii vor face baie :)) Lasam la frigider cam jumatate de ora, nu trebuie lasati prea mult timp deoarece crevetii absorb repede aromele din marinada.
Scoatem crevetii din marinada si infigem cate 3 pe fiecare frigaruie. Prajim frigaruile pe gratar, cam 1 - 2 minute pe fiecare parte, deoarece crevetii prefierti se fac imediat, iar daca ii lasati mai mult vor deveni tari si fara gust.
Asezam frigaruile pe o farfurie sau le infigem intr-o jumatate de lamaie si le servim cu sosul asiatic. Sunt deliciosi si imediat veti avea 12 bete goale de frigarui. Avem vreo 130 calorii la 100 de grame, adica o frigaruie are doar 40 de calorii. Light si yummy, ce poti sa vrei mai mult de la un aperitiv?
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!