13 Martie 2015 publicat în Retete culinare 13 share-uri

Dedicam acest weekend aperitivelor. Pentru cine nu prea are chef si timp sa stea in bucatarie, un aperitiv rapid este tot ce are nevoie. Asadar, nu va incarcati cu prea multe cumparaturi, pentru ca weekendul acesta este despre altceva: citit, uitat la filme, iesit in parc si mai putin gatit.

Frigarui de creveti

Pentru 12 frigarui avem nevoie de:

  • 36 creveti decorticati prefierti (cam 350 - 400 g)
  • 50 ml ulei masline
  • 3 ardei iuti uscati
  • 3 catei usturoi
  • zeama de la un lime
  • sare

Mod de preparare frigarui de creveti:

Curatam crevetii de cozi, pentru ca sunt mai usor de mancat, mai ales daca ii infigem in teapa :)
Din restul ingredientelor pregatim o marinada din usturoiul pisat, ardeii iuti tocati, cu sau fara seminte, zeama de lamaie, uleiul si putina sare. Amestecam bine marinada si o turnam peste creveti. Cel mai bine e sa asezati crevetii intr-o punga care se inchide ermetic pentru ca astfel marinada se va distribui uniform si toti crevetii vor face baie :)) Lasam la frigider cam jumatate de ora, nu trebuie lasati prea mult timp deoarece crevetii absorb repede aromele din marinada.

Scoatem crevetii din marinada si infigem cate 3 pe fiecare frigaruie. Prajim frigaruile pe gratar, cam 1 - 2 minute pe fiecare parte, deoarece crevetii prefierti se fac imediat, iar daca ii lasati mai mult vor deveni tari si fara gust.
Asezam frigaruile pe o farfurie sau le infigem intr-o jumatate de lamaie si le servim cu sosul asiatic. Sunt deliciosi si imediat veti avea 12 bete goale de frigarui. Avem vreo 130 calorii la 100 de grame, adica o frigaruie are doar 40 de calorii. Light si yummy, ce poti sa vrei mai mult de la un aperitiv?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri