Frigarui de creveti
Pentru 12 frigarui avem nevoie de:
- 36 creveti decorticati prefierti (cam 350 - 400 g)
- 50 ml ulei masline
- 3 ardei iuti uscati
- 3 catei usturoi
- zeama de la un lime
- sare
Mod de preparare frigarui de creveti:
Curatam crevetii de cozi, pentru ca sunt mai usor de mancat, mai ales daca ii infigem in teapa :)
Din restul ingredientelor pregatim o marinada din usturoiul pisat, ardeii iuti tocati, cu sau fara seminte, zeama de lamaie, uleiul si putina sare. Amestecam bine marinada si o turnam peste creveti. Cel mai bine e sa asezati crevetii intr-o punga care se inchide ermetic pentru ca astfel marinada se va distribui uniform si toti crevetii vor face baie :)) Lasam la frigider cam jumatate de ora, nu trebuie lasati prea mult timp deoarece crevetii absorb repede aromele din marinada.
Scoatem crevetii din marinada si infigem cate 3 pe fiecare frigaruie. Prajim frigaruile pe gratar, cam 1 - 2 minute pe fiecare parte, deoarece crevetii prefierti se fac imediat, iar daca ii lasati mai mult vor deveni tari si fara gust.
Asezam frigaruile pe o farfurie sau le infigem intr-o jumatate de lamaie si le servim cu sosul asiatic. Sunt deliciosi si imediat veti avea 12 bete goale de frigarui. Avem vreo 130 calorii la 100 de grame, adica o frigaruie are doar 40 de calorii. Light si yummy, ce poti sa vrei mai mult de la un aperitiv?
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?