6 Martie 2015 publicat în Retete culinare 20 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Si, din nou weekend. Ce sa mai gatim, ce sa mai gatim? Avem noi cateva sugestii, nu foarte complicate, deloc costisitoare si implica mult timp in bucatarie. Avem asa: o supa-crema de legume cu bacon, yummy, o salata de paste cu piept de pui, branza si ou, mmbun, si niste orez cu broccoli la cuptor, excelent! Pai, sa inceapa weekendul!

Orez cu broccoli si branza la cuptor

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru orez cu broccoli si branza la cuptor:

  • 1 cana orez cu bob lung ( eu am avut Scotti care necesita 10 min fierbere)
  • 2 cani supa clara de pui
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri ulei masline
  • 5 – 6 buchetele broccoli
  • 1/2 cana mazare congelata
  • 100 gr branza Cedar
  • 1 cana pesmet mai mare
  • 50 gr parmezan
  • 1 lingurita cimbru.

Mod de preparare orez cu broccoli si branza la cuptor:

Ceapa o taiem marunt, la fel si usturoiul. Punem uleiul intr-o cratita la foc mediu, adaugam ceapa si calim 3-4 minute, apoi adaugam usturoiul, mai lasam un minut. Orezul il punem peste ceapa, il calim 1 min pana devine lucios, apoi adaugam supa si smantana, condimentam cu sare si piper. Il lasam la foc mediu pana este facut orezul. Intre timp oparim broccoli impreuna cu mazarea 2-3 minute, apoi le dam sub jet de apa rece si le lasam deoparte intr-o sita. Luam o forma ceramica, care o putem folosi la cuptor punem orezul, apoi broccoli si mazarea, mai adaugam putina sare si piper, apoi branza Cedar razuita si amestecam bine. Daca nu mai este lichid pe orez putem adauga 2-3 linguri de apa. Deasupra punem amestecul de pesmet cu parmezan si cimbru, dam la cuptor la 200 grade pana cand se rumeneste frumos pesmetul. Servim cald.

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/

Sursa foto main articol shutterstock retete usoare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri