Un cadou dulce, cu care intampinam primavara. Bezelele sunt usor de facut, minunate pentru candy bar sau de oferit in dar.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bezele:

  • 110 gr albus
  • 220 gr zahar
  • o lingurita zeama de lamaie
  • colorant ( optional)

Mod de preparare bezele de primavara:

E important ca albusurile sa fie la temperatura camerei. In vasul mixerului punem albusurile impreuna cu zaharul tos. Mixam aproximativ 12-15 minute pana bezeaua este ferma si lucioasa. Zaharul trebuie sa fie complet dizolvat. La jumatatea timpului adaugam zeama de lamaie. La final luam o lingura din compozitie si o amestecam bine cu colorantul. Luam un pos, punem un dui, punem bezeaua colorata, o intindem usor pe peretii posului. Apoi adaugam si restul bezelei. Formam bezelele pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptor preincalzit la 140 grade, cum le-am dat la cuptor reducem temp la 110 grade si le coacem timp de 45-55 minute.

Daca doriti sa le umpleti cu crema, amestecati 100 gr crema de branza cu 70 gr ciocolata alba topita pe baie de aburi. Eu am folosit pentru ornat rodie.

bezele rodie

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Bezele de primavara.