Cremsnitul era una din prajiturile copilariei mele, o iubesc atat de mult ca as manca in fiecare zi. Azi va propun o reteta putin diferita si foarte usor de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cremsnit:

  • aluat foietaj 2pac x 10buc (patrate)
  • 300g frisca
  • putin zahar pentru presarat pe aluat

Crema de patiserie ( aprox. 500g )

  • 600 ml lapte
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 40 g amidon

Mod de preparare cremsnit:

Preparam pentru inceput crema de patiserie pentru ca trebuie sa-i dam timp sa se raceasca. Intr-o cratita puneti la fiert 3/4 din lapte impreuna cu zaharul. In timp ce laptele se incalzeste in alta cratita amestecati galbenusurile cu restul de lapte, vanilia, faina si amidonul pana obtineti o pasta. Cand laptele a dat in fiert adaugati-l incet peste amestecul de oua, faina si amidon. Amestecati continuu pana se omogenizeaza. Puneti din nou pe foc pana incepe sa fiarba amestecand continuu ca sa nu se prinda si sa evitati formarea cocoloaselor. Dupa ce a inceput sa fiarba mai lasati la foc mic inca 1-2 minute sau pana obtineti consistenta dorita. Puneti apoi crema in alt vas curat si uscat, acopetiti-o cu folie de plastic ca sa nu se formeze coaja inestetica si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

Cat timp crema se raceste coacem foile din aluatul foetaj. Punem patratele intr-o tava in care am pus hartie de copt, presaram peste ele putin zahar , le acoperim cu o alta hartie de copt si punem peste ele o alta tava. Acest lucru va impiedica foile sa creasca prea mult si vor fi uniforme. Este bine daca aveti tavi cam de aceeasi marime sau puneti mai putine patratele in tava. Eu nu am avut, iar partea care a ramas neacoperita a crescut mai mult decat restul. Dati la cuptor incins la 220 C pentru 20 minute, micsorati apoi temperatura la 200 C si coaceti pana devin aurii.

Crema de patiserie racita se pune intr-un vas impreuna cu frisca si se amesteca bine pana cand cele doua se omogenizeaza.

Se pune apoi crema intre doua foi de cremsnit si se pudreaza prajitura cu zahar. Incercati aceasta prajitura, garantat va va cucerii.

cremsnit

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Cremsnit.