Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tarta cu mere si capsuni ( forma 24 cm ):
Aluat:
- 250 gr faina
- 150 gr unt
- 1 galbenus
- 1 lg smantana
- 2-3 linguri apa rece
- un praf de sare
- 2 lg zahar praf
Pt umplutura
- 20 gr unt
- 6 mere medii
- 1 cana capsuni congelate
- 70-80 gr zahar
- 1/2 pahar apa
- 1 lingurita amidon
- 1/2 lingurita extract vanilie
Mod de preparare tarta cu mere si capsuni:
Prima data pregatim aluatul. Daca avem un robot de bucatarie punem faina, untul taiat cubulete, zaharul , sarea, galbenusul si smantana. Mixam pana ce are textura nisipoasa, apoi adaugam cate o lingura de apa rece , pana ce se leaga. Depinde de faina de cate linguri aveti nevoie, dar nu mai mult de 3. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 0 jum de ora la temp camerei .
Merele le curatam si le taiem cubulete, punem untul intr-o tigaie, apoi adaugam merele . Le lasam 5 minute pana se inmoaie usor, apoi adaugam capsunii , zaharul , extractul de vanilie si apa. Lasam la foc mediu pana scade apa aproape de tot. La final adaugam lingutita amidon si amestecam bine. Lasam sa se raceasca usor pana intindem aluatul.
Aluatul il impartim astfel: O treime o lasam deoparte iar restul il intindem subtire de 3-4 mm. Il punem in forma de copt , il intepam cu o furculita de cateva ori. Apoi punem umplutura. Aluatul ramas il intindem subtire , cam 2 mm si il decupam cu o forma de inimioara. Acoperim tarta cu inimioarele din aluat si apoi o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute. La final o pudram cu zahar praf.
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor