Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tarta cu mere si capsuni ( forma 24 cm ):
Aluat:
- 250 gr faina
- 150 gr unt
- 1 galbenus
- 1 lg smantana
- 2-3 linguri apa rece
- un praf de sare
- 2 lg zahar praf
Pt umplutura
- 20 gr unt
- 6 mere medii
- 1 cana capsuni congelate
- 70-80 gr zahar
- 1/2 pahar apa
- 1 lingurita amidon
- 1/2 lingurita extract vanilie
Mod de preparare tarta cu mere si capsuni:
Prima data pregatim aluatul. Daca avem un robot de bucatarie punem faina, untul taiat cubulete, zaharul , sarea, galbenusul si smantana. Mixam pana ce are textura nisipoasa, apoi adaugam cate o lingura de apa rece , pana ce se leaga. Depinde de faina de cate linguri aveti nevoie, dar nu mai mult de 3. Aluatul il infasuram in folie alimentara si il lasam 0 jum de ora la temp camerei .
Merele le curatam si le taiem cubulete, punem untul intr-o tigaie, apoi adaugam merele . Le lasam 5 minute pana se inmoaie usor, apoi adaugam capsunii , zaharul , extractul de vanilie si apa. Lasam la foc mediu pana scade apa aproape de tot. La final adaugam lingutita amidon si amestecam bine. Lasam sa se raceasca usor pana intindem aluatul.
Aluatul il impartim astfel: O treime o lasam deoparte iar restul il intindem subtire de 3-4 mm. Il punem in forma de copt , il intepam cu o furculita de cateva ori. Apoi punem umplutura. Aluatul ramas il intindem subtire , cam 2 mm si il decupam cu o forma de inimioara. Acoperim tarta cu inimioarele din aluat si apoi o dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute. La final o pudram cu zahar praf.
O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară