IN ACEST ARTICOL:
Din copilarie am ramas cu gandul ca duminica este zi de facut si savurat gogosi. Asadar, astazi preparam o reteta de googsi cu iaurt. Yammy, yam!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru gogosi cu iaurt:

  • 2 oua
  • 1/2 cana zahar (eu am folosit fructoza pentru ca nu mai aveam zahar)
  • 1 cana iaurt
  • 250 g faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie mare
  • 1/2 de pliculet de praf de copt
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare gogosi cu iaurt:

Ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie le-am batut bine cu mixerul. Am adaugat iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si am continuat mixarea. Am obtinut un aluat curgator, de consistenta smantanii.

Am pus uleiul la incins intr-o craticioara mica. Dupa ce s-a incins uleiul, am dat focul mic, mi-am pregatit o strecuratoare pentru gogosile prajite si am inceput operatiunea de prajire.
Cu o lingura luam din compozitie si turnam in uleiul incins. Trebuie avut grija sa nu lasam prea multe urechi pentru ca acelea se vor arde repede. Trebuie turnata compozitia intr-un singur loc si repede.

Gogogsile se vor umfla imediat si se vor ridica la suprafata. Au tendinta de a se intoarce singure, deci fiti cu ochii pe ele si aveti grija sa se prajeasca pe toate partile. Se fac foarte repede, deci nu puneti multe gogogele la prajit daca vreti sa nu vi se arda.

Dupa ce s-au prajit, le-am scos intr-o strecuratoare (desi nu era nevoie pentru ca nu raman uleioase daca le scoateti ca mine, cu un cleste de friptura).

Fierbinti le-am pudrat cu zahar pudra si le-am servit. Sunt foarte bune atat calde cat si reci. Nu raman crude inauntru, cresc mult la prajit si sunt foarte parfumate de la coaja de lamaie folosita. Din cantitatile de mai sus au iesit multe gogosele, care au fost mai mult decat suficiente pentru 4 adulti pofticiosi si mari amatori de gogosi.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri