Pentru potolirea poftei de ceva dulce. O reteta de ciocolata de casa cu fulgi de migdale.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciocolata de casa:

  • 70 g zahar
  • 40 ml apa
  • 35 g unt la temperatura camerei
  • 110 g lapte praf
  • 2 linguri aschii de migdale
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri rase de cacao
  • 1 lingurita casa de cafea instant
  • cativa fulgi de chili

Mod de preparare ciocolata de casa:

Intr-un bol se amesteca migdalele, stafidele, cacaoa, cafeaua instant si fulgii de chili. Se pune apa si zaharul pe foc pana cand zaharul se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca energic ca untul sa se topeasca repede, iar siropul sa nu se raceasca prea mult. Se toarna siropul fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna amestecul in forme de silicon sau in forme in care am pus hartie de copt si se da la frigider pana a doua zi.
Daca aveti puteti folosi si alte fructe confiate, capsuni, ghimbir, caise, ananas. Puteti de asemenea pune in loc de fulgi de chili piper roz macinat.

ciocolata de casa

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Ciocolata de casa.