Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru ciocolata de casa:
- 70 g zahar
- 40 ml apa
- 35 g unt la temperatura camerei
- 110 g lapte praf
- 2 linguri aschii de migdale
- 2 linguri stafide
- 2 linguri rase de cacao
- 1 lingurita casa de cafea instant
- cativa fulgi de chili
Mod de preparare ciocolata de casa:
Intr-un bol se amesteca migdalele, stafidele, cacaoa, cafeaua instant si fulgii de chili. Se pune apa si zaharul pe foc pana cand zaharul se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca energic ca untul sa se topeasca repede, iar siropul sa nu se raceasca prea mult. Se toarna siropul fierbinte peste ingredientele uscate si se amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna amestecul in forme de silicon sau in forme in care am pus hartie de copt si se da la frigider pana a doua zi.
Daca aveti puteti folosi si alte fructe confiate, capsuni, ghimbir, caise, ananas. Puteti de asemenea pune in loc de fulgi de chili piper roz macinat.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul saffronanddates.blogspot.ae
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?