Branza mozzarella este branza perfecta, cremoasa, proaspata si desigur, lipicioasa. O folosesti la pizza, in salate, in sandvisuri, practic, se gaseste tot timpul in frigider. Daca credeai ca este mare ingineria la mijloc in prepararea ei, cam greseai, pentru ca nu este deloc asa. O poti prepara acasa, in doar 30 de minute. Doar sa indeplinesti cateva conditii.
*Nota pentru toti aspirantii mozzarella: facem un avertisment echitabil inainte sa incepem prepararea propriu-zisa. Sa faci mozzarella de casa este o activitate amuzanta, dar poate fi si un pic delicata. Deci nu te simti descurajata daca nu iti iese din prima. Este un proces de invatare. Prima data cand vei incepe prepararea, probabil vei transpira si vei citi reteta de cateva ori. Dar crede-ne, cu cat incerci de mai multe ori, cu atat mai repede iti vei capata indemanarea si, probabi, vei sti sa faci mozzarella si in somn. Practica este cel mai scurt drum catre perfectiune!
Ai nevoie de:
- 4 litri de lapte vaca nepasteurizat (incearca sa cauti la producatorii locali, in piete)
- 2 linguri de cheag
- 1 lingura de sare
Urmareste reteta pas cu pas, cu rabdare. Te vei indragosti de ea:
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor