Branza mozzarella este branza perfecta, cremoasa, proaspata si desigur, lipicioasa. O folosesti la pizza, in salate, in sandvisuri, practic, se gaseste tot timpul in frigider. Daca credeai ca este mare ingineria la mijloc in prepararea ei, cam greseai, pentru ca nu este deloc asa. O poti prepara acasa, in doar 30 de minute. Doar sa indeplinesti cateva conditii.
*Nota pentru toti aspirantii mozzarella: facem un avertisment echitabil inainte sa incepem prepararea propriu-zisa. Sa faci mozzarella de casa este o activitate amuzanta, dar poate fi si un pic delicata. Deci nu te simti descurajata daca nu iti iese din prima. Este un proces de invatare. Prima data cand vei incepe prepararea, probabil vei transpira si vei citi reteta de cateva ori. Dar crede-ne, cu cat incerci de mai multe ori, cu atat mai repede iti vei capata indemanarea si, probabi, vei sti sa faci mozzarella si in somn. Practica este cel mai scurt drum catre perfectiune!
Ai nevoie de:
- 4 litri de lapte vaca nepasteurizat (incearca sa cauti la producatorii locali, in piete)
- 2 linguri de cheag
- 1 lingura de sare
Urmareste reteta pas cu pas, cu rabdare. Te vei indragosti de ea:
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară