Sa faci branza acasa e ca si cum ai downloada filme legal. Stii ca este un lucru bun, dar este atat de greu. Incearca aceasta reteta si iti vei schimba rapid parerea. Nu este nevoie de niciun fel de echipament complicat sau aparatura de ultima generatie, dar rezultatul cremos se va vedea in mai putin de o ora.

Branza mozzarella este branza perfecta, cremoasa, proaspata si desigur, lipicioasa. O folosesti la pizza, in salate, in sandvisuri, practic, se gaseste tot timpul in frigider. Daca credeai ca este mare ingineria la mijloc in prepararea ei, cam greseai, pentru ca nu este deloc asa. O poti prepara acasa, in doar 30 de minute. Doar sa indeplinesti cateva conditii.

*Nota pentru toti aspirantii mozzarella: facem un avertisment echitabil inainte sa incepem prepararea propriu-zisa. Sa faci mozzarella de casa este o activitate amuzanta, dar poate fi si un pic delicata. Deci nu te simti descurajata daca nu iti iese din prima. Este un proces de invatare. Prima data cand vei incepe prepararea, probabil vei transpira si vei citi reteta de cateva ori. Dar crede-ne, cu cat incerci de mai multe ori, cu atat mai repede iti vei capata indemanarea si, probabi, vei sti sa faci mozzarella si in somn. Practica este cel mai scurt drum catre perfectiune!

Ai nevoie de:

  • 4 litri de lapte vaca nepasteurizat (incearca sa cauti la producatorii locali, in piete)
  • 2 linguri de cheag
  • 1 lingura de sare

Urmareste reteta pas cu pas, cu rabdare. Te vei indragosti de ea:

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum sa faci mozzarella acasa.