Branza mozzarella este branza perfecta, cremoasa, proaspata si desigur, lipicioasa. O folosesti la pizza, in salate, in sandvisuri, practic, se gaseste tot timpul in frigider. Daca credeai ca este mare ingineria la mijloc in prepararea ei, cam greseai, pentru ca nu este deloc asa. O poti prepara acasa, in doar 30 de minute. Doar sa indeplinesti cateva conditii.
*Nota pentru toti aspirantii mozzarella: facem un avertisment echitabil inainte sa incepem prepararea propriu-zisa. Sa faci mozzarella de casa este o activitate amuzanta, dar poate fi si un pic delicata. Deci nu te simti descurajata daca nu iti iese din prima. Este un proces de invatare. Prima data cand vei incepe prepararea, probabil vei transpira si vei citi reteta de cateva ori. Dar crede-ne, cu cat incerci de mai multe ori, cu atat mai repede iti vei capata indemanarea si, probabi, vei sti sa faci mozzarella si in somn. Practica este cel mai scurt drum catre perfectiune!
Ai nevoie de:
- 4 litri de lapte vaca nepasteurizat (incearca sa cauti la producatorii locali, in piete)
- 2 linguri de cheag
- 1 lingura de sare
Urmareste reteta pas cu pas, cu rabdare. Te vei indragosti de ea:
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.