Dificultate: medie
Ne trebuiesc urmatoarele:
- 2 albusuri de ou
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- 3 lingurite de ulei
- 8 lingurite faina+2 lingurite amidon
- 8 lingurite zahar
- 3 lingurite apa
si...bineinteles ...ravasele!
Cum le preparam: Mai intai incingem cuptorul si pregatim o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron batem albusurile spuma ca pentru bezele. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esenta de vanilie, esenta de migdale si uleiul si continuam sa mixam. Apoi adaugam si restul de zahar si faina amestecata cu amidonul. Amestecam apoi cu cele 3 lingurite de apa si obtinem aceasta constistenta. Luam cate o lingura din compozitie si turnam pe hartia de copt. Apoi cu spatele lingurii nivelam compozita trasand un cerc cu diametrul de 5 centimetri; este bine sa trasam pentru inceput numai 2 astfel de cercuri, caci dupa copt, se vor intari foarte repede. Dam tava la cuptor pentru 5 minute, sau pana cand marginile aluatului vor capata o culoare usor maronie. Pregatim ravasele si le indoim in doua si de asemenea mai pregatim o cana, goala, evident! Aluatul este copt, dupa cum ziceam, are marginile maronii, cu o consistenta usor lipicioasa, asa si trebuie sa fie! Imediat, cat inca este fierbinte, cu ajutorul unei spatule sau a lamei unui cutit, dezlipim "fursecul" de pe hartia de copt si il intoarcem pe partea cealalta. In mijlocul fursecului asezam ravasul indoit in doua, unim cele doua margini ale fursecului, apasand bine ca sa se lipeasca intre ele. Imediat luam fursecul si il mulam pe marginea canii, il vom tine asa cateva secunde pentru a capata forma specifica prajiturelei. Dupa cum spuneam, e o chestie de cateva minute, caci fursecul se va intari foarte repede. Astfel am reusit sa dam forma prajiturelei...
Continuam si cu restul de aluat; prajiturelele astfel formate s-ar putea sa aiba tendinta sa se desfaca, le vom pune intr-o tavita de briose, sau in cescute, cu deschizatura in jos. In acest moment, ele in ca sunt lipicioase, asteptam sa se usuce de tot si apoi le putem pune pe farfurie.
Se pastreaza in cutii de metal inchise cu cat se pastreaza mai mult, cu atat devin mai crocante. Sunt tare bune, cu un gust pregnant de migdale, sunt mici si dragute.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani