Piftie de curcan
Cumperi o sira de curcan, 2 aripi si 2 tartite, de la market. Daca nu faci ciorba de potroace, poti folosi si maruntaiele de la curcanul de Craciun si ce ai mai scos de la el. Nu uita sa cureti banutul de grasime, de la tartite (necuratat, amaraste mancarea). Poti sa si parlesti usor, la flacara aragazului, aripile si tartitele.
Oparesti toata carnea intr-o oala cu apa clocotita, o speli sub jet de apa rece si o lasi la scurs.
Pui carnea la fiert in oala de presiune, la foc potrivit, pentru 2 ore, de cand incepe oala sa fluiere. Inainte de a inchide oala de presiune, pui 1 morcov, 1 pastarnac, 1 patrunjel, sare dupa gust si completezi cu apa rece pana la 3/4 din oala.
Opresti focul si lasi oala sa se raceasca 0,5 ore, apoi o depresurizezi. Scoti carnea si o aduni de pe oase, apoi o pui in castronase, impreuna cu jumatati de ou fiert tare, 1-2 rondele din morcovul fiert, o frunza de patrunjel verde (pentru fatuiala).
Cureti o capatana de usturoi, pisezi usturoiul si il pui in zeama in care a fiert carnea. Dai zeama in cateva clocote. Daca este prea multa apa, o mai fierbi pana scade, atata cat sa-ti ajunga sa acoperi carnea din castronase.
Zeama inainte de a o pune peste carne, in castronase, o strecori printr-o sita de inox in care ai intins o bucata de tifon.
Castronasele cu piftie le lasi sa se inchege, la temperatura camerei, apoi le poti pune in frigider sau le scoti la rece, in balcon. Daca pui piftia neinchegata, direct la rece, ingheata zeama si devine aciculara.
Piftia va arata ademenitor, cu ceva grasime galbena, de pasare, deasupra.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.