3 deserturi speciale pentru masa de Craciun. Bucurii dulci pentru cei mici, cat si pentru cei mari, de la rude, prieteni, invitati. Alaturi de un pahar cu vin sau o cana de ceai, aceste prajituri completeaza masa festiva de Craciun.

1. Cake Pops

cake pops

Ingrediente necesare:

Blat: 6 oua, 100 gr unt topit, 100 ml lapte, 150 gr zahar, 100 gr ciocolata neagra topita, 2 lg cacao, 200 gr faina, 1/2 plic praf de copt, 125 gr crema de branza, 100 gr ciocolata topita

Decor: 200 gr ciocolata alba sau neagra, bomboane decor, bete( eu am folosit de frigarui)

Preparare: Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, cam 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (25/35) la 180 grade cam 30 -35 minute.Lasam blatul sa se raceasca, apoi il sfarmam bine si adaugam ciocolata topita, si cate putin din crema de branza pana capata o consistenta pe care o putem modela.Patram putina ciocolata topita in care vom baga batul . Modelam aluatul sub forma de oua ,nu foarte mari caci atunci sunt prea grele, le infigem in batul al carui capat a fost acoperit cu ciocolata( asa se vor lipi de bat si nu vor cadea) , le punem pe o tava si le dam la congelator cam 15- 20 minute pentru a se intari.Intre timp pregatim glazura, adica topim ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, si ne punem la indemana bilutele de ornat.Ciocolata trebuie sa fie calda , nu fierbinte deoarece atunci va curge prea tare.Daca topipti ciocolata alba puteti sa adaugati coloranti alimentari – rosu , verde, albastru( e optional), ciocolata trebuie pusa intr-un pahar nu foarte lat .Scoatem de la congelator prajiturelele si pe rand le scufundam in ciocolata topita , le scoatem si le rotim putin cu batul, pana vedem ca ciocolata s-a intarit putin si apoi presaram bombonelele colorate.Aveti nevoie de o bucata de polistiren sau o sita de bucatarie cu gauri mari intoarsa in jos, unde sa le lasam sa se raceasca complet.Le putem pastra intru-un loc racoros , daca mai raman.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 3 prajituri de Craciun.