3 deserturi speciale pentru masa de Craciun. Bucurii dulci pentru cei mici, cat si pentru cei mari, de la rude, prieteni, invitati. Alaturi de un pahar cu vin sau o cana de ceai, aceste prajituri completeaza masa festiva de Craciun.

2. Prajitura cu lime, mascarpone si ciocolata alba

Ingrediente necesare: 4 oua, 150 g unt, 75 g iaurt, 3-4 lamai verzi mari, 220 g zahar alb, 2 lingurite zahar vanilat, 300 g faina, 2 lingurite praf de copt, 1 praf sare.

Pentru sirop: 3 lamai verzi mari, 500 ml apa, 150 g zahar alb

Pentru crema: 4 lamai verzi mari, 200 g ciocolata alba, 150 g mascarpone 1 plic gelatina granule

Cum se prepara: Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castron amestecati faina cu sarea si cu praful de copt, lasati deoparte. Topiti untul intr-un vas si lasati-l sa se raceasca. Spalati bine de tot cu apa calda si detergent lamaile verzi si stoarceti sucul lor ( trebuie sa obtineti cam 60 ml suc lamaie). Intr-un castron, bateti ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana ce isi dubleaza volumul. Inglobati iaurtul si untul topit si amestecati din nou. Turnati sucul de lamaie si adaugati si coaja de lamaie. Amestecati cu ajutorul unei linguri inglobati faina amestecata cu praful de copt si sarea. Trebuie sa obtineti o compozitie groasa care cade de pe lingura, dar nu foarte lichida. Turnati amestecul intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt ca sa nu aveti surprize sa se arda pe laturi prajitura, puteti sa inveliti tava in foaie de staniol. Dati prajitura la cuptorul incins pentru 35-40 de minute. Faceti testul cu scobitoarea. Veti obtine un blat nu foarte inalt, cam de 4-5 cm. Lasati blatul in tava pentru 15 minute sa se racoreasca, dupa care il scoateti pe un gratar sa se raceasca complet. Intre timp pregatiti siropul: intr-o oala turnati apa impreuna cu zaharul si lasati sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Lasati siropul sa se raceasca. Radeti lamaile verzi, stoarceti sucul lor si adaugati sucul si coaja de lime la siropul de zahar. Intepati blatul din loc in loc cu furculita si insiropati blatul cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Lasati blatul deoparte sa se imbibe cu sirop.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Radeti cele 3 lime si stoarceti sucul lor. Hidratati gelatina in 2 linguri de apa si lasati-o sa absoarba toata apa. Puneti intr-un castron la bain marin ciocolata alba rupta bucati impreuna cu sucul de la cele 3 lime. Lasati ciocolata sa se topeasca compet. Imediat adaugati gelatina hidratata si lasati compozitia sa se raceasca complet.

Dua ce s-a racit compozitia, adaugati coaja de lime si mascarpone, amestecati pentru a obtine un deliciu de crema! Intindeti crema peste blatul insiropat si dati la frigider pentru cel putin o ora. Taiati prajitura in patratele mici si ornati cu feliute de lime si menta sau ce frunze va mai plac. Serviti un pahar de mojito langa daca aveti chef de petrecere sau puneti la incalzit un ceai bun.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri