O mancarica perfecta pentru postul Craciunului.

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci si cartofi

  • 500 g ciuperci
  • 6 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 1 lingurita boia de ardei dulce/iute
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingura de bulion
  • 100 ml ulei
  • sare,piper

Mod de preparare tocanita de ciuperci si cartofi:

Ciupercile spalate le taiem in doua si le frigem cu putina sare, intr-o tigaie. Incingem ulei intr-o craticioara si calim ceapa tocata marunt. Adaugam cartofii taiati in felii grosute. Dam focul mic si-i ametim putin. Diluam bulionul in 500 ml de apa si-l turnam peste cartofi. Acoperim vasul. Lasam sa se patrunda pe jumatate si punem ciupercile fripte .Mai lasam sa dea doua-trei clocote si asezonam.
Presaram marar si servim cu muraturi!

tocana de post

Pofta buna !

Va astept pe blogul meu pentru alte retete calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Trimite si tu reteta ta de post! Aici.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Tocanita de ciuperci fripte si cartofi.