Vin fiert cu ciocolata calda
Daca ti se intampla sa combini, din cand in cand, ciocolata cu vin, de ce nu ai pune-o direct in vin? Vei obtine o bautura festiva, cu gust de vacanta la gura sobei. O bautura incredibil de delicioasa, ce ar putea da dependenta.
Ingrediente necesare pentru vin fiert cu ciocolata calda: 1 1/2 cana de lapte, 1 cana de vin rosu, 1/3 cana de bucati de ciocolata. Optional, pentru gust intens, nuca de cocos si scortisoara.
Cum se prepara: Intr-o cratita, la foc mediu, combina laptele si bucatile de ciocolata. Amesteca constant, pana cand ciocolata se topeste si obtii o un amestec cremos. Apoi, se toarna vinul rosu si sa lasa sa fiarba. Se toarna in doua cani, se presara nuca de cocos sau scortisoara si se serveste cald.
Sursa foto Shutterstock vin fiert
Vin fiert cu rodie si miere
Aceasta este o bautura cu adevarat speciala, perfecta pentru petrecerile de sarbatori. Este calda, condimentata, dulce. Un amalgam de gusturi.
Ingrediente necesare pentru vin fiert cu rodie si miere: 1 sticla de vin rosu, 2 cani de suc de rodie, 3-4 linguri de miere, 1 baton de scortisoara, 1 lingura de cuisoare.
Cum se prepara: Se combina toate ingredientele intr-o oala. Se amesteca incet pentru a se dizolva mierea, usor, la foc mic, fara fierbere. Serviti cald.
Sursa foto Shutterstock vin fiert cu rodii
Gløgg
In Scandinavia se numeste gløgg. Portocala, scortisoara si cuisoare, incalzite in vin rosu. Secretul este sa tine toate aromele sub un capac, iar casa se va umple de bucurie. Nu stim, daca acesta nu este un motiv bun pentru a-ti lua mai repede concediu, atunci nu stim ce e.
Ingrediente necesare pentru gløgg (reteta pentru 8-10): 1 1/2 cana de vin de porto, 1 cana suc de portocale, 1/2 Cointreau, 1/3 cana zahar brun, coaja de la 2 portocale, taiata felii, 10 cuisoare, 2 batoane de scortisoara, 2 sticle de vin rosu.
Garnitura: 1 cana de stafide, 1/3 cana de Cointreau sau rom, 1/2 ceasca de migdale intregi.
Cum se prepara: Incepe cu garnitura. Intr-un castron mic, amesteca stafidele si romul. Lasa-le pentru 2 ore la temperatura camerei. Prajeste migalele intr-o tigaie si taie-le in bucati mari.
Gløgg: Intr-o oala mare, se combina toate ingrediente, cu exceptia celor 2 sticle de vin. Se fierb la foc mic, cam 15 minute. Adauga vin rosu, acopera cu un capac si lasa-le sa le incalezeasca. Nu se fierbe! Se ia de pe foc si se serveste cald cu o lingura de stafide si una de migdale prajite si felii de portocala.
Sursa foto Shutterstock vin fiert
Iata 3 motive bune pentru care sa pleci mai devreme in vacanta de iarna.
Sursa foto main articol Shutterstock vin fiert
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară