Fursecuri fragere de oferit in dar familiei sau prietenilor sau de servit in seara de Craciun.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fursecuri fragede:

  • 250 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 ou + 3 galbenusuri ( albusurile le puteti congela si folosi la alte prajituri sau puteti face din ele o omleta sanatoasa )
  • 250 g faina
  • 150 g amidon din porumb

Glazura:

  • 1 plic glazura neagra (100g) ( sau 100 g ciocolata neagra + o lingurita de unt, topita pe baie de aburi)
  • bombonele colorate pentru ornat

Mod de preparare fursecuri fragede:

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 24 de fursecuri rotunde si 16 bastonase. Mixam intr-un bol untul sau margarina adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou. Incorporam treptat faina amestecata cu amidonul.
Compozitia obtinuta o punem intr-un pos ( eu am avut unul cu varful mare motiv pentru care mi-au iesit fursecurile mai mari, mai groase si mai putine)

Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. Spritam cercurile si bastonasele direct in tava. Am avut nevoie de ceva putere ca sa spritez, dar am reusit, mai ales ca de la caldura mainii compozitia se mai inmoaie putin. Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 13-14 minute. Procedam la fel cu urmatoarea tura. Scoatem fursecurile din tava pe un prosop de hartie si le lasam pana se racesc.
Pentru glazura, daca folosim glazura din comert, punem plicul in apa fierbinte exact cum scrie pe ambalaj si cand s-a topit o turnam intr-o farfurie. Daca folosim ciocolata, rupem ciocolata bucatele si impreuna cu o lingurita de unt o topim pe baie de aburi.
Scufundam rand pe rand fiecare fursec in glazura de ciocolata si ornam cu bombonele colorate, apoi le asezam pe un suport gen grilaj pana se intareste glazura. Glazura din farfurie se intareste treptat, dar rezolvam problema cu 10 secunde in cuptorul cu microunde sau tot pe baie de aburi, cum va e mai usor.

Dupa ce glazura s-a intarit complet punem fursecurile intr-o cutie metalica, astfel se pot pastra 2-3 saptamani. Asta daca aveti rabdare sa le pastrati pentru Craciun de exemplu, pentru ca la noi se mananca super rapid fursecurile si in cateva zile dispar din cutie.

O reteta realizata de blogul /timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri