Cum prajim semintele de dovleac

12:11, 5 Noiembrie 2014 publicat în Retete culinare11 share-uri

Sezonul dovlecilor este in plina desfasurare, iar pasionatii de placinte de dovleac schimba retete in stanga si in dreapta. Pe langa faptul ca livreaza material delicios pentru placinte, dovleacul detine materiale si pentru snacksuri. Data viitoare cand scobiti un dovleac, nu aruncati semintele. Iata cum le puteti folosi, dulci, sarate sau picante.

Semintele de dovleac, cele mai bune rontaieli alea toamnei. Iata cat de simplu se pot transforma in gustari crocante de rontait in fata televizorului in timp ce urmaresti filmul sau meciul perferat. Merg perfect cu bere sau ceaiuri din plante.

Atunci cand scobiti dovleacul pentru a-l decora pentru Halloween sau pentru a pregati o placinta delicioasa ori o supa calda, in loc sa aruncati semintele la gunoi, puneti-le intr-un bol cu apa rece si curatiti-le de pulpa de dovleac. Scurgeti-le bine de apa si uscati-le cu un servetel din hartie. Amestecati-le intr-un bol cu ulei de masline si sare. Intr-o tava intindeti o folie de copt, aranjati semintele si dati la cuptorul incins pentru maxim 15 minute. Daca doriti sa condimentati putin lucrurile, folositi condimentele preferate: piper, usturoi, boia de ardei iute ori pudra de ghimbir.

Citeste si:
Cum se transformă corpul în timpul postului?
Cum se transformă corpul în...

Asezati-va pe canapea, aduceti semintele prajite, play la film si seara excelenta sau weekendul lenes poate incepe!

Citeste si:
5 Antibiotice NATURALE din bucătăria ta
5 Antibiotice NATURALE din...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri