Sezonul dovlecilor este in plina desfasurare, iar pasionatii de placinte de dovleac schimba retete in stanga si in dreapta. Pe langa faptul ca livreaza material delicios pentru placinte, dovleacul detine materiale si pentru snacksuri. Data viitoare cand scobiti un dovleac, nu aruncati semintele. Iata cum le puteti folosi, dulci, sarate sau picante.

Semintele de dovleac, cele mai bune rontaieli alea toamnei. Iata cat de simplu se pot transforma in gustari crocante de rontait in fata televizorului in timp ce urmaresti filmul sau meciul perferat. Merg perfect cu bere sau ceaiuri din plante.

Atunci cand scobiti dovleacul pentru a-l decora pentru Halloween sau pentru a pregati o placinta delicioasa ori o supa calda, in loc sa aruncati semintele la gunoi, puneti-le intr-un bol cu apa rece si curatiti-le de pulpa de dovleac. Scurgeti-le bine de apa si uscati-le cu un servetel din hartie. Amestecati-le intr-un bol cu ulei de masline si sare. Intr-o tava intindeti o folie de copt, aranjati semintele si dati la cuptorul incins pentru maxim 15 minute. Daca doriti sa condimentati putin lucrurile, folositi condimentele preferate: piper, usturoi, boia de ardei iute ori pudra de ghimbir.

Asezati-va pe canapea, aduceti semintele prajite, play la film si seara excelenta sau weekendul lenes poate incepe!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum prajim semintele de dovleac.