Uimeste-ti papilele gustative! Stim cu totii ca secretul unei retete aromate si usor de uitat nu consta doar in respectarea unei retete, ci si in combinatia perfecta de ingrediente. Iar cel mai delicios si simplu mod de a experimenta retete noi si apartinand altei culturi este acela de a combina condimentele potrivite cu ingredientele potrivite.

Mancarea si condimentele

Busuiocul - fresh sau uscat - merge bine cu rosii, branzeturi, supe creme, mancaruri italiene: pizza, paste, lasagna, carne de pui si peste. Ingredientul minune din sosul pesto. Busuiocul este adesea intalnit in retetele mediteraneene.

busuioc

Sursa foto Shutterstock busuioc

Busuioc uscat - pret 5.79 lei

Frunze de dafin - fresh sau, de cele mai multi ori, uscate - sunt cel mai des folosite la supe si tocane, dar si in garnituri. Intalnite des in bucataria cubaneza si cea frantuzeasca.

Foi de Dafin - pret 8.09 lei

Cardamom - negru si verde - pastai cu un gust dulce picant. Intalnit in bucataria indiana (in special la curry) si cea orientala. Da o aroma deosebita supelor, orezului, aluaturi, budinci, bauturi.

Cardamom intreg - pret 13.89 lei

Coriandru - fresh sau uscat - picant si usor aromat - se foloseste la mancaruri din cartofi, legume, varza si preparate din carne. O aroma de baza in prepararea fripturilor la cuptor, dar si a muraturilor. Intalnit in bucatariile sud americane, asiatice, indiana sau thailandeza.

Coriandru fresh - 5 lei; Coriandru uscat - 6.79 lei

Cimbru - fresh sau uscat - usor aromat, picant. Potrivit fripturilor si carnurilor grase, de porc si chiar vanat. Excelent in supe, cartofi copti, varza, fasole, linte, muraturi.

condimente mediteraneene

Sursa foto Shutterstock condimente mediteraneene

Cimbru fresh - 6 lei; Cimbru uscat - 13,79 lei


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum folosim condimentele.