Mancarea si condimentele
Busuiocul - fresh sau uscat - merge bine cu rosii, branzeturi, supe creme, mancaruri italiene: pizza, paste, lasagna, carne de pui si peste. Ingredientul minune din sosul pesto. Busuiocul este adesea intalnit in retetele mediteraneene.
Sursa foto Shutterstock busuioc
Busuioc uscat - pret 5.79 lei
Frunze de dafin - fresh sau, de cele mai multi ori, uscate - sunt cel mai des folosite la supe si tocane, dar si in garnituri. Intalnite des in bucataria cubaneza si cea frantuzeasca.
Foi de Dafin - pret 8.09 lei
Cardamom - negru si verde - pastai cu un gust dulce picant. Intalnit in bucataria indiana (in special la curry) si cea orientala. Da o aroma deosebita supelor, orezului, aluaturi, budinci, bauturi.
Cardamom intreg - pret 13.89 lei
Coriandru - fresh sau uscat - picant si usor aromat - se foloseste la mancaruri din cartofi, legume, varza si preparate din carne. O aroma de baza in prepararea fripturilor la cuptor, dar si a muraturilor. Intalnit in bucatariile sud americane, asiatice, indiana sau thailandeza.
Coriandru fresh - 5 lei; Coriandru uscat - 6.79 lei
Cimbru - fresh sau uscat - usor aromat, picant. Potrivit fripturilor si carnurilor grase, de porc si chiar vanat. Excelent in supe, cartofi copti, varza, fasole, linte, muraturi.
Sursa foto Shutterstock condimente mediteraneene
Cimbru fresh - 6 lei; Cimbru uscat - 13,79 lei
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?
Școala fără Pauză, campania ce luptă împotriva abandonului școlar, încheie cu succes cel de-al patrulea an
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9