Uimeste-ti papilele gustative! Stim cu totii ca secretul unei retete aromate si usor de uitat nu consta doar in respectarea unei retete, ci si in combinatia perfecta de ingrediente. Iar cel mai delicios si simplu mod de a experimenta retete noi si apartinand altei culturi este acela de a combina condimentele potrivite cu ingredientele potrivite.

Menta - fresh sau uscata - cu gust puternic mentolat. Da aroma ceaiurilor, dar si salatelor, pastelor si pestelui. In general, celui facut la gratar. Este des folosita pentru prepararea deserturilor speciale.

Menta fresh - 6 lei

Chimen - semintele de chimen fac echipa buna cu aluaturilor. Il gasiti in orice patiserie, brutarie, pe multe produse de panificatie. De asemenea, da aroma branzeturilor, fripturilor si tocanelor din legume.

Seminte de chimen - 4 Lei

Boia de ardei - produsa din ardei uscat si macinat, gust ce variaza de la dulce la iute. Potrivita pentru pregatirea carnurilor, in special cea de porc, pentru gulas, supe si sosuri.

Boia de ardei iute - 14.99 lei

Ghimbir - radacina sau pudra - aroma puternica, gust iute-fructat. Da savoare ceaiurilor, supelor de dovleac, de morcovi, mancurilor asiatice, carnii de pui, de peste. In deserturi, da aroma turtei dulci, orezului lapte si salatelor de fructe.

Ghimbir macinat -13.89 lei

ghimbir

Sursa foto Shutterstock ghimbir

Oregano - fresh sau uscat - gust piperat-amarui. Aromeaza rosiile, sosurile, pastele, legumele, pizza, mancarurile din carne tocata.

Oregano uscat bio - 8.39 lei

Salvie - fresh sau uscata - aroma picanta - amaruie. Face minuni in ceaiuri si da savoare pestelui, orezului, carnii de porc sau vita, salate sau tarte.

Salvie fresh - 6 lei

Tarhon - fresh sau uscat - aroma puternica, gust placut picant. Folositi tarhon la ciorbe, tocane de legume, peste, sosuri sau muraturi.

Tarhon uscat - 4.78 lei

Sursa foto main articol Shutterstock condimente


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cum folosim condimentele.