Menta - fresh sau uscata - cu gust puternic mentolat. Da aroma ceaiurilor, dar si salatelor, pastelor si pestelui. In general, celui facut la gratar. Este des folosita pentru prepararea deserturilor speciale.
Menta fresh - 6 lei
Chimen - semintele de chimen fac echipa buna cu aluaturilor. Il gasiti in orice patiserie, brutarie, pe multe produse de panificatie. De asemenea, da aroma branzeturilor, fripturilor si tocanelor din legume.
Seminte de chimen - 4 Lei
Boia de ardei - produsa din ardei uscat si macinat, gust ce variaza de la dulce la iute. Potrivita pentru pregatirea carnurilor, in special cea de porc, pentru gulas, supe si sosuri.
Boia de ardei iute - 14.99 lei
Ghimbir - radacina sau pudra - aroma puternica, gust iute-fructat. Da savoare ceaiurilor, supelor de dovleac, de morcovi, mancurilor asiatice, carnii de pui, de peste. In deserturi, da aroma turtei dulci, orezului lapte si salatelor de fructe.
Ghimbir macinat -13.89 lei
Sursa foto Shutterstock ghimbir
Oregano - fresh sau uscat - gust piperat-amarui. Aromeaza rosiile, sosurile, pastele, legumele, pizza, mancarurile din carne tocata.
Oregano uscat bio - 8.39 lei
Salvie - fresh sau uscata - aroma picanta - amaruie. Face minuni in ceaiuri si da savoare pestelui, orezului, carnii de porc sau vita, salate sau tarte.
Salvie fresh - 6 lei
Tarhon - fresh sau uscat - aroma puternica, gust placut picant. Folositi tarhon la ciorbe, tocane de legume, peste, sosuri sau muraturi.
Tarhon uscat - 4.78 lei
Sursa foto main articol Shutterstock condimente
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?