Desertul preferat al domnului Goe va inveseleste orice de vara, toamna, iarna. Depinde cate borcane rezista.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de visine:

  • 2 kg de visine (cantarite dupa ce am scos samburii)
  • 600 gr zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare dulceata de visine:

Spalam bine fructele si le scoatem samburii.
Punem fructele intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam si dam la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Mai amestecam de doua trei ori sa se topeasca mai bine zaharul.

A doua zi punem zeama de lamaie peste fructe si punem vasul pe foc. Eu nu pun niciodata direct pe flacara ci pe o plita de fonta. E drept ca dureaza mai mult si las la foc mic dar asa fac eu si nu ma grabesc nicaieri cand fac asa ceva :).
Am fiert cam o ora si 45 de minute, amestecand din cand in cand.
Turnam dulceata in borcane curate si sterilizate si insurubam capacul ( eu le spal le pun intr-o tava si le dau la cuptorul care a fost incalzit inainte si oprit apoi sau lasat pe minim, pana se usuca bine borcanele si capacele).

Punem borcanele intr-o patura pana a doua zi pentru a se raci treptat.

dulceata de visine

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de visine.