IN ACEST ARTICOL:
O reteta clasica, dar indragitata de toata familia. Unde mai pui ca nu este asa o mare inginerie sa o prepari, chiar daca nu te pricepi foarte bine intr-ale gatitului.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ardei umpluti:

  • 1 kg carne tocata
  • ardei – cantitatea de carne de mai sus imi ajunge cam pentru 8 – 9 ardei, depinde si de marimea legumelor, eu ii cam aleg sa fie de marime medie. O alternativa la ardei ar fi gogosarii, eu i-am folosit si mancarea iese super-gustoasa. Chiar va recomand ca, macar o data, sa inlocuiti ardeiul cu gogosari.
  • 2 cepe medii – curatate, spalate, maruntite
  • 2 linguri orez alb
  • cimbru (de obicei uscat dar nici o problema daca e proaspat) maruntit
  • sare, piper – dupa gust

Mod de preparare ardei umpluti:

Cu un cutitas, taiem complet in jurul coditei ardeiului, dupa care scoatem cotorul si curatam in jos pe nervuri ca sa inlaturam toate semintele (acolo sunt zonele in care ardeiul poate fi mai iute). Spala si lasam sa se scurga cu taieturile tocmai facute in jos.

Intr-un bol, amestecam carnea tocata cu ceapa, adaugamcimbrul si orezul, amestecam in continuare pentru omogenizarea ingredientelor, potrivim la gust cu sare si piper. Umplem fiecare ardei cu aceasta umplutura (ca fie cat mai indesata), avand grija sa lasam un mic spatiu chiar inainte de buza ardeiului, ca sa aiba loc umplutura sa se ‘infoaie” la fiert.

De fiecare data cand fac vara ardei, o mare parte din ei ii gatesc (cele doua retete de baza le voi publica cat de curand) dar totdeauna unul – doi ardei astfel umpluti sunt varati intr-o punga de plastic cu directia congelator (si va asigur, gatesc foarte des ardei umpluti vara). Pana toamna, cand ardeii se cam raresc in piata, eu deja am in congelator niste portii care vor pica foarte bine in zile aglomerate (si nu numai) cand nu ai timp de gatit dar vrei sa-ti rasfeti familia cu o mancare gustoasa.

Am vazut ca exista si varianta de a congela doar ardeii (se pare ca se curata ca in reteta mea dupa care se oparesc doua trei minute in apa – cum altfel decat – clocotita, se usuca si dupa ce se indeasa unul in altul – pentru optimizarea spatiului – se pun intr-o punga de plastic si se baga tot la congelator). Eu sincer nu vad de ce sa nu-i congelez cu umplutura de carne cu tot, as lua in calcul varianta de a congela doar ardei in varianta in care ma gandesc sa fac si o varianta de post cu umplutura vegetariana. Oricum, in varianta in care congelam ardeii fara umplutura,cand ii scoatem de la congelator, ii desprindem unul de celalalt si ii umplem cat sunt inca inghetati si pastreaza forma initiala.

Merita sa faceti loc in congelator pentru ardeii umpluti. Sunt minunati!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri