Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clafoutis cu cirese:
- 3 oua
- un varf de sare
- 4 linguri zahar
- 8 linguri faina
- 250 ml lapte
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 300 gr cirese
- 1 lingura unt pentru uns tava
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare clafoutis cu cirese:
Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara)
Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.
Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe p farfurie, o pudram cu zahar pudra si servim.
Si asta a fost tot!
Mie imi place tare mult atunci calduta, dar se poate manca si rece.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?