IN ACEST ARTICOL:
Un desert de origine franceza foarte usor de facut si la fel de usor de mancat, adica e asa un desert de vara light si racoritor. Eu perfect cu fructe proaspete dar merge si cu fructe congelate.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clafoutis cu cirese:

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 300 gr cirese
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare clafoutis cu cirese:

Ungem tava cu unt si asezam pe fundul tavii ciresele spalate din care am scos samburii.( in mod normal se face cu cirese cu samburi, dar eu i-am facut fara)
Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.
Obtinem un aluat aproximativ la fel ca cel de clatite pe care il turnam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi scoatem prajitura pe p farfurie, o pudram cu zahar pudra si servim.
Si asta a fost tot!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Noi serii documentare pentru toate gusturile la National Geographic toamna aceasta Explorează Marele Zid Chinezesc cu Ash Dykes Românii sunt invitați la vacanțe exotice în sezonul rece: peste 30% mai mulți turiști au vizitat Egiptul în această toamnă

Mie imi place tare mult atunci calduta, dar se poate manca si rece.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri