Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru platou de branzeturi:
Am ales 5 tipuri de branza, de diferite texturi si gusturi: Brie, Camembert, branza cu mucegai, Gouda si branza proaspata de capra. Puteti folosi mai putine sau mai multe tipuri de branza, dar tineti cont sa nu fie toate de acelasi fel (cremoase, tari, proaspete, vechi, afumate). Pe langa branzeturi, avem nevoie de crackers (paine crocanta) si fructe: nuci, struguri, smochine proaspete, mere, pere.
In functie de tipurile de branza, asortam si vinul, in general dupa preferintele fiecaruia, fiind totusi si cateva recomandari: Riesling-urile merg bine cu aproape toate branzeturile, Muscat-ul se potriveste cu branza cu mucegai iar Sauvignon Blanc e o alegere buna pentru branzeturile cremoase.
Asezarea pe platou e tot o chestiune de alegere, singura regula este ca acesta sa nu fie prea aglomerat pentru ca branzeturile sa nu se atinga. In general branzeturile tari se aseaza gata taiate in bucati potrivite, iar cele moi se lasa intregi sau se taie doar cateva felii. Branza cu mucegai se lasa intreaga sau se rupe bucati. Pe platou se mai aseaza, in functie de spatiu, si cateva fructe. Un aspect importat este temperatura de servire a branzeturilor, care trebuie sa fie scoase de la frigider cu aproximativ o ora inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară