Va propun cel mai simplu si elegant aperitiv, perfect pentru un bufet suedez. Modificand tipurile de branza, puteti servi un astfel de platou si daca optati pentru un meniu romanesc.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru platou de branzeturi:

Am ales 5 tipuri de branza, de diferite texturi si gusturi: Brie, Camembert, branza cu mucegai, Gouda si branza proaspata de capra. Puteti folosi mai putine sau mai multe tipuri de branza, dar tineti cont sa nu fie toate de acelasi fel (cremoase, tari, proaspete, vechi, afumate). Pe langa branzeturi, avem nevoie de crackers (paine crocanta) si fructe: nuci, struguri, smochine proaspete, mere, pere.
In functie de tipurile de branza, asortam si vinul, in general dupa preferintele fiecaruia, fiind totusi si cateva recomandari: Riesling-urile merg bine cu aproape toate branzeturile, Muscat-ul se potriveste cu branza cu mucegai iar Sauvignon Blanc e o alegere buna pentru branzeturile cremoase.

Asezarea pe platou e tot o chestiune de alegere, singura regula este ca acesta sa nu fie prea aglomerat pentru ca branzeturile sa nu se atinga. In general branzeturile tari se aseaza gata taiate in bucati potrivite, iar cele moi se lasa intregi sau se taie doar cateva felii. Branza cu mucegai se lasa intreaga sau se rupe bucati. Pe platou se mai aseaza, in functie de spatiu, si cateva fructe. Un aspect importat este temperatura de servire a branzeturilor, care trebuie sa fie scoase de la frigider cu aproximativ o ora inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri