Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru platou de branzeturi:
Am ales 5 tipuri de branza, de diferite texturi si gusturi: Brie, Camembert, branza cu mucegai, Gouda si branza proaspata de capra. Puteti folosi mai putine sau mai multe tipuri de branza, dar tineti cont sa nu fie toate de acelasi fel (cremoase, tari, proaspete, vechi, afumate). Pe langa branzeturi, avem nevoie de crackers (paine crocanta) si fructe: nuci, struguri, smochine proaspete, mere, pere.
In functie de tipurile de branza, asortam si vinul, in general dupa preferintele fiecaruia, fiind totusi si cateva recomandari: Riesling-urile merg bine cu aproape toate branzeturile, Muscat-ul se potriveste cu branza cu mucegai iar Sauvignon Blanc e o alegere buna pentru branzeturile cremoase.
Asezarea pe platou e tot o chestiune de alegere, singura regula este ca acesta sa nu fie prea aglomerat pentru ca branzeturile sa nu se atinga. In general branzeturile tari se aseaza gata taiate in bucati potrivite, iar cele moi se lasa intregi sau se taie doar cateva felii. Branza cu mucegai se lasa intreaga sau se rupe bucati. Pe platou se mai aseaza, in functie de spatiu, si cateva fructe. Un aspect importat este temperatura de servire a branzeturilor, care trebuie sa fie scoase de la frigider cu aproximativ o ora inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.