Salata de paste cu maioneza

12:05, 2 Mai 2014 publicat în Retete culinare18 share-uri

O salata rece de paste cu legume, sunca si maioneza. Salata aceasta merge servita asa rece simpla sau ca si garnitura langa o friptura calda.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de paste cu maioneza:

  • 200 gr paste
  • 1 ardei capia rosu
  • 1/2 ardei capia verde
  • 3 castraveciori murati
  • 5-6 linguri porumb dulce
  • 3 felii sunca
  • sare si piper dupa gust

Maioneza light:

Citeste si:
Uleiul din ficat de cod și uleiul de pește: ce beneficii aduce...
Uleiul din ficat de cod și...
  • 2 linguri mustar
  • 50 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • un pic de sare

Mod de preparare salata de paste cu maioneza:

Fierbem pastele conform intructiunilor de pe ambalaj, adica le fierbem in apa clocotita cu sare timp de 6-8 minute. Scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.

Turnam intr-un bol adanc si lasam sa se raceasca. Ardeiul verde, rosu si castravetii murati le taiem cubulete mici iar sunca o taiem la fel in bucati mici. Le adaugam pe toate peste paste impreuna cu porumbul scurs de apa. Amestecam adaugand sare si piper dupa gust.

Citeste si:
Cum să îți convingi iubitul să fie mai atent la imaginea lui
 Cum să îți convingi iubitul...

Pentru maioneza punem ingredientele in blender/mixer vertical si mixam timp de catvea secunde.
Poteti folosi si o maioneza normala cu galbenus de ou si ulei facuta manual.
Turnam maioneza peste paste si amestecam.

Servim salata rece.
Salata se poate pastra la frigider timp de 2-3 zile.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri