2 Mai 2014 publicat în Retete culinare 2 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Un desert rafinat si aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tiramisu cu piersici, cardamon si scortisoara:

Blatul

  • 15-16 piscoturi
  • siropul de la compotul de piersici

Crema

  • 1 conserva mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 lingurita cardamon
  • 100 gr de zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml smantana dulce (pentru frisca)

Mod de preparare tiramisu cu piersici, cardamon si scortisoara:

Inmuiati piscoturile in sirop din conserva. Taiati piersicile cubuletele si amestecatile cu sortisoara. Amestecati galbenusurile cu zaharul si cardamonul si puneti-le la foc mic, peste un vas cu apa, in bain marie. Amestecati din cand in cand, (daca apa da prea tare in clocot, puteti lua de pe foc cate putin crema), pana obtineti o crema de o frumoasa culoare galbena si care este bine inchegata.

Amestecati bine mascapone si in crema si lasati deoparte.

Bateti bine frisca, pana obtineti varfuri care se tin tari cand ridicati paletele din compozitie. Amestecati crema cu frisca.

Puneti piscoturile in tava si imprastiati peste piersicile taiate. Puneti un strat de crema, apoi un nou strat de piscoturi, piersici si la final iar crema (eu am estimat gresit si am lasat cam putina crema pentru cel de al doilea strat, asa ca fiti atenti cum faceti impartirea).
Am pudrat totul cu putina socrtisoara si am ornat cu piersici si frunzulite de menta.

Desertul este foarte usor si aromat.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri