Dificultate: medie
Ingrediente de trebuinta in reteta. In reteta mea de azi este vizat tocmai “restul” de la un pui transat. Se mai folosesc radacinoase (morcov, patrunjel, telina, pastarnac), praz, ceapa, ardei gras, untura de pasare, sare grunjoasa, patrunjel verde, smantana grasa, ardei iute, hrean.
Radacinoasele se taie cuburi sau felii sau se dau pe razatoarea mare. Prazul, ardeiul gras si ceapa se taie rondele.
Putem folosi si legume inghetate, puse de cu toamna in congelator – rosii, ardei gras. Legumele inghetate se folosesc ca atare, nu se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei. Rosiile inghetate se trec prin jet de apa calduta si se decojesc inainte de a fi feliate.
“Restul” de la puiul transat se opareste in apa fiarta 2 minute, apoi apa se arunca sau se aduna spuma formata, fara a se arunca apa.
Cand se oparesc bucatile pentru ciorba, acestea se calesc dupa oparire si scurgere intr-o sita, in untura de pasare impreuna cu radacinoasele, ceapa si prazul.
Rosiile se taie felii. Patrunjelul se toaca marunt. Cand legumele sunt calite se adauga rosiile felii si se calesc impreuna cu bucatile de pui si legumele. Cand rosiile incep sa isi lase sucul, se adauga in oala, apa rece, data in clocot si se fierbe ciorba la foc potrivit, cu capacul pus pe oala.
Daca nu s-a aruncat apa cu care s-au oparit bucatile de pui, toate legumele se adauga in ciorba si se fierbe ciorba la foc potrivit.
In ciorba, se presara patrunjel proaspat, feliat marunt. Se mai da in 2-3 clocote. Ciorba dulce de pui se serveste fierbinte, cu ardei iute si/ sau cu hrean si/ sau cu smantana. O mamaliguta calda nu poate lipsi de pe masa. Gurmetii adevarati va vor fi recunoscatori.
Nu uitati de un paharel cu tuica de prune.
O reteta testata si recomandata de blogul despremancare.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară