Ciorba dulce de pui

12:04, 23 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare

La noi la romani circula o vorba – daca la pranz nu ai bagat ceva cald la stomac, este ca si cum nu ai fi mancat pe ziua respectiva. Asadar, niciun pranz fara ciorba. Indiferent de natura ei. Astazi, ciorba de pui cu legume.

Dificultate: medie

Ingrediente de trebuinta in reteta. In reteta mea de azi este vizat tocmai “restul” de la un pui transat. Se mai folosesc radacinoase (morcov, patrunjel, telina, pastarnac), praz, ceapa, ardei gras, untura de pasare, sare grunjoasa, patrunjel verde, smantana grasa, ardei iute, hrean.

Radacinoasele se taie cuburi sau felii sau se dau pe razatoarea mare. Prazul, ardeiul gras si ceapa se taie rondele.

Citeste si:
Patru uimitoare metode de înfrumusețare cu balsam de buze
Patru uimitoare metode de...

Putem folosi si legume inghetate, puse de cu toamna in congelator – rosii, ardei gras. Legumele inghetate se folosesc ca atare, nu se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei. Rosiile inghetate se trec prin jet de apa calduta si se decojesc inainte de a fi feliate.

“Restul” de la puiul transat se opareste in apa fiarta 2 minute, apoi apa se arunca sau se aduna spuma formata, fara a se arunca apa.

Citeste si:
În Grădina Raiului: 20 Cele mai frumoase peisaje și câmpuri cu...
În Grădina Raiului: 20 Cele...

Cand se oparesc bucatile pentru ciorba, acestea se calesc dupa oparire si scurgere intr-o sita, in untura de pasare impreuna cu radacinoasele, ceapa si prazul.

Rosiile se taie felii. Patrunjelul se toaca marunt. Cand legumele sunt calite se adauga rosiile felii si se calesc impreuna cu bucatile de pui si legumele. Cand rosiile incep sa isi lase sucul, se adauga in oala, apa rece, data in clocot si se fierbe ciorba la foc potrivit, cu capacul pus pe oala.

Daca nu s-a aruncat apa cu care s-au oparit bucatile de pui, toate legumele se adauga in ciorba si se fierbe ciorba la foc potrivit.

In ciorba, se presara patrunjel proaspat, feliat marunt. Se mai da in 2-3 clocote. Ciorba dulce de pui se serveste fierbinte, cu ardei iute si/ sau cu hrean si/ sau cu smantana. O mamaliguta calda nu poate lipsi de pe masa. Gurmetii adevarati va vor fi recunoscatori.

Nu uitati de un paharel cu tuica de prune.

O reteta testata si recomandata de blogul despremancare.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri