ghid pentru o viaţă împlinită

Ciulama de ghebe cu pui

O reteta supersimpla, dar neasteptat de supergustoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciulama de ghebe cu pui:

  • 1 ceapa
  • 500g ghebe ( sau un mix de ciuperci ...saaau champignoane in lipsa de altceva. Tot bun tre' sa iasa!)
  • 8 bucati de pulpe superioare de pui
  • 50g unt + 1 lingura
  • 2 linguri faina integrala
  • 1 cana apa
  • 200 ml smantana
  • marar si patrunjel

Mod de preparare ciulama de ghebe cu pui:

Intai si-ntai, se rumeneste puiul, sarat si piperat bine, intr-o lingura de unt. Dupa ce se aureste frumos, se pune deoparte pe o farfurie si toate sucurile (mniam!) ramase in cratita se strang intr-un bol.

Se topeste restul de unt si se caleste in el ceapa. Ai grija s-o presari cu sare ca s-o treaca toate apele si sa se inmoaie bine. Apoi adauga ghebele curatate si taiate in bucati si lasa-le sa se patrunda bine. Vor lasa apa intial, dar pana la urma apa se evapora si ele incep sa se rumeneasca frumos.

Asta-i momentul cand presari in cratita cele 2 linguri de faina, amesteci bine si apoi incepi sa adaugi intai zeama de pui cea delicioasa, si apoi apa (sau inca niste supa de pui, daca cumva ai norocul sa gasesti prin frigider), pana obtii un sos cremos.

Lasa-l sa dea cateva clocote (4-5 minute), apoi adauga smantana si verdeata, mai amesteca nitel, si gata!

Ciulamaua e cam buna, lume! Cine-ar fi crezut?

ciulama de ghebe cu pui

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciulama de ghebe cu pui.