Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciulama de ghebe cu pui:
- 1 ceapa
- 500g ghebe ( sau un mix de ciuperci ...saaau champignoane in lipsa de altceva. Tot bun tre' sa iasa!)
- 8 bucati de pulpe superioare de pui
- 50g unt + 1 lingura
- 2 linguri faina integrala
- 1 cana apa
- 200 ml smantana
- marar si patrunjel
Mod de preparare ciulama de ghebe cu pui:
Intai si-ntai, se rumeneste puiul, sarat si piperat bine, intr-o lingura de unt. Dupa ce se aureste frumos, se pune deoparte pe o farfurie si toate sucurile (mniam!) ramase in cratita se strang intr-un bol.
Se topeste restul de unt si se caleste in el ceapa. Ai grija s-o presari cu sare ca s-o treaca toate apele si sa se inmoaie bine. Apoi adauga ghebele curatate si taiate in bucati si lasa-le sa se patrunda bine. Vor lasa apa intial, dar pana la urma apa se evapora si ele incep sa se rumeneasca frumos.
Asta-i momentul cand presari in cratita cele 2 linguri de faina, amesteci bine si apoi incepi sa adaugi intai zeama de pui cea delicioasa, si apoi apa (sau inca niste supa de pui, daca cumva ai norocul sa gasesti prin frigider), pana obtii un sos cremos.
Lasa-l sa dea cateva clocote (4-5 minute), apoi adauga smantana si verdeata, mai amesteca nitel, si gata!
Ciulamaua e cam buna, lume! Cine-ar fi crezut?
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară