Daca venit acasa obositi si nu stiti ce sa gatiti ca sa nici nu va consume mult timp, va spun eu acum o reteta foarte rapida de paste, care mai e si foarte delicioasa pe deasupra. E perfecta reteta aceasta pentru un pranz tarziu sau pentru o cina timpurie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tagliatelle cu sos de rosii si bacon:

  • 200 gr Tagliatelle
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 350 gr suc de rosii de casa
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline
  • ½ lingura faina
  • busuioc verde
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr sunca Padurea Neagra

Mod de preparare tagliatelle cu sos de rosii si bacon:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-un wok punem uleiul la incins si calim in el ceapa si ardeiul tocate marunt. Adaugam faina, amestecam si treptat turnam sucul de rosii amestecand in continuare si adaugand si o lingurita de zahar. Lasam sa fiarba 2-3 minute apoi adaugam usturoiul tocat marunt si busuiocul tocat. Saram si piperam dupa gust.
Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand.
Pastele fierte, scurse de apa si trecute pe sub un jet de apa rece le adaugam peste sos si amestecam.
Bacon-ul il prajim pe ambele parti in ulei incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

tagliatelle cu sos de rosii si bacon

Servim pastele cu bacon-ul prajit. Sa aveti pofta!

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tagliatelle cu sos de rosii si bacon.