12:03, 31 Martie 2014 publicat în Retete culinare

De-abia asteptam sa apara leurda, nu de alta dar habar n-aveam de ea, nu stiam ce gust are si bine am facut ca am pandit-o si iata, asta e prima mea reteta. Sa zic drept, o prefer cruda, amestecata cu niste urda si cu o felie de paine, dar n-a fost rea deloc placintuta.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta cu spanac si leurda:

  • 1 kg de frunze – spanac si leurda
  • 1 pachet de foi de placinta
  • Ulei de masline
  • Cateva fire de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 4 linguri de orez
  • Sare, piper

Mod de preparare placinta cu spanac si leurda:

Se curata, spala si se taie frunzele în bucati mari. Se framanta usor cu mana si se storc sa mai iasa din suc. Se toaca ceapa si se caleste pana devine transparenta, se adauga spanacul si leurda, mararul, sare si piper dupa gust. Se amesteca si se ia dupa foc.
Se fierbe orezul, eu l-am prajit putin în ulei si abia apoi l-am fiert si apoi se adauga peste verdeturi. Am uns o tava cu ulei si am pus, pe rand, jumatate din foile de placinta, fiecare unsa cu cate putin ulei.

Citeste si:
Testul boabelor de orez: Îți putem ghici cea mai arzătoare dorință?
Testul boabelor de orez: Îți...

Am intins umplutura si am adaugat restul de foi, ungandu-le cu ulei pe fiecare. Am pus la cuptorul încins si am lasat cam o ora la foc mediu.

O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro

Citeste si:
Baobab-ul, Copacul Vieții: beneficii și cum îl poți folosi în...
Baobab-ul, Copacul Vieții:...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri