Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru placinta cu spanac si leurda:
- 1 kg de frunze – spanac si leurda
- 1 pachet de foi de placinta
- Ulei de masline
- Cateva fire de ceapa verde
- 1 legatura de marar
- 4 linguri de orez
- Sare, piper
Mod de preparare placinta cu spanac si leurda:
Se curata, spala si se taie frunzele în bucati mari. Se framanta usor cu mana si se storc sa mai iasa din suc. Se toaca ceapa si se caleste pana devine transparenta, se adauga spanacul si leurda, mararul, sare si piper dupa gust. Se amesteca si se ia dupa foc.
Se fierbe orezul, eu l-am prajit putin în ulei si abia apoi l-am fiert si apoi se adauga peste verdeturi. Am uns o tava cu ulei si am pus, pe rand, jumatate din foile de placinta, fiecare unsa cu cate putin ulei.
Am intins umplutura si am adaugat restul de foi, ungandu-le cu ulei pe fiecare. Am pus la cuptorul încins si am lasat cam o ora la foc mediu.
O reteta recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse