19 Martie 2014 publicat în Retete culinare 35 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
In mai putin de 30 de minute veti avea un pranz sau o cina gustoasa si consistenta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru taitei simpli cu legume:

  • 100 g taitei uscati
  • 1 mana muguri de fasole proaspeti
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 foi de varza chinezeasca (napa)
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura vin de orez (alcool de gatit)
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare taitei simpli cu legume:

Daca nu aveti muguri de fasole mungo proaspeti, puteti pune si din cei la borcan, insa cei proaspeti au un gust mult mai bun, sunt crocanti si gustosi. Eu i-am gasit in Dragonul Rosu, ii vindeau niste chinezi. Dupa cum se vede in poza mugurii mei nu au fost asa de proaspeti, fapt pentru care a trebuit sa ma tocmesc ceva timp la pret cu chinezul care ii vindea. Oricum, pe acolo mai erau si alti chinezi care vindeau si toufu, coriandru si alte legume si vazandu-ma pe mine cum ma tocmeam in chineza la pret cu vanzatorul meu chinez, holbasera niste ochi la mine, incat am crezut ca o sa se stranga toti in jurul nostru ca la circ .

Taitei am folosit din acestia, sunt fara ou si sunt putin mai lati. Umpleti o oala cu apa, puneti putina sare si fierbeti-i conform instructiunilor de pe ambalaj. In general, la astfel de taitei nu aveti nevoie de mai mult de 3-4 minute pentru fierbere.

Scurgeti-i de apa, clatiti-i bine sub un jet de apa rece, scurgeti-i bine, dupa care presarati putin ulei de susan peste ei. Amestecati bine si lasati-i deoparte. Punand ulei peste ei, nu se vor lipi si vor ramane proaspeti si luciosi.

Taiati morcovii bastonase subtiri, varza fideluta, iar usturoiul tocati-l marunt. Tocati si partea alba de la ceapa, cozile de ceapa pastrati-le pentru la final. Ca si taiteii, morcovul si varza de asemenea trebuie tocate pe lung, tot pentru a mentine ideea de "viata lunga" :).

Intr-un wok incingeti uleiul. Adaugati usturoiul tocat marunt, si partea alba de la ceapa, lasati cateva secunde sa se caleasca. Adaugati morcovii si caliti pret de 1 minut. Urmeaza mugurii de fasole mungo. Dupa care varza chinezeasca. Caliti totul pret de 1 minut. Adaugati vinul de orez si sosul de soia, amestecati bine.

La sfarsit, adaugati taiteii. Caliti totul pana ce taiteii sunt acoperiti cu sos. Picurati uleiul de susan pe deasupra si stingeti focul. Transferati taiteii in bolul de servit si garnisiti cu ceapa verde tocata pe lung.

Pe cat de simpli, pe atat de buni.

Blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/ va prezinta si alte retete chinezesti la fel de aromate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri