Un gust foarte interesant, cu arome puternice, poate fi o mancare foarte buna si in perioada de post, cu o mica modificare.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pate de ciuperci cu migdale:

  • 450 g ciuperci champignon
  • 1 ceapa
  • 50 g migdale crude, preferabil nesarate
  • 40 g unt (6 linguri ulei)
  • jumatate lingurita chimen
  • 1 lingurita curry
  • 2 linguri ulei de masline cu usturoi
  • cateva crengute cimbru
  • sare, piper

Mod de preparare pate de ciuperci cu migdale:

Tocam ceapa, curatam ciupercile si le tocam grosier. Topim untul (sau 6 linguri de ulei) intr-un wok sau o cratita incapatoare si calim ceapa, ciupercile, praful de curry si chimenul zdrobit. Amestecam din cand in cand si le lasam sa fiarba vreo 10-15 minute, pana se patrund, iar lichidul lasat de ciuperci scade. Lasam sa se raceasca.

Migdalele le putem folosi crude sau putin coapte in cuptor. Le matuntim in tocatorsi le transferam intr-un vas mai mare, adaugam uleiul de masline cu usturoi si le amestecam. Puteti folosi piciorul vertical al mixeruluila aceasta operatiune. Peste pasta de migdale, adaugam ciupercile, cimbrul tocat si pasam pana obtinem o pasta cat mai fina. Condimentam cu sare si piper.
Aceasta reteta este o varianta foarte sanatoasa de mic dejun, si are aproximativ 145 calorii la 100 de grame. In zilele in care doriti sa tineti post, inlocuiti untul cu ulei, iar rezultatul va fi la fel de delicios.

pate de ciuperci cu migdale

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Aperitiv-gustare de post: Pate de Ciuperci cu Migdale.