Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pate de ciuperci cu migdale:
- 450 g ciuperci champignon
- 1 ceapa
- 50 g migdale crude, preferabil nesarate
- 40 g unt (6 linguri ulei)
- jumatate lingurita chimen
- 1 lingurita curry
- 2 linguri ulei de masline cu usturoi
- cateva crengute cimbru
- sare, piper
Mod de preparare pate de ciuperci cu migdale:
Tocam ceapa, curatam ciupercile si le tocam grosier. Topim untul (sau 6 linguri de ulei) intr-un wok sau o cratita incapatoare si calim ceapa, ciupercile, praful de curry si chimenul zdrobit. Amestecam din cand in cand si le lasam sa fiarba vreo 10-15 minute, pana se patrund, iar lichidul lasat de ciuperci scade. Lasam sa se raceasca.
Migdalele le putem folosi crude sau putin coapte in cuptor. Le matuntim in tocatorsi le transferam intr-un vas mai mare, adaugam uleiul de masline cu usturoi si le amestecam. Puteti folosi piciorul vertical al mixeruluila aceasta operatiune. Peste pasta de migdale, adaugam ciupercile, cimbrul tocat si pasam pana obtinem o pasta cat mai fina. Condimentam cu sare si piper.
Aceasta reteta este o varianta foarte sanatoasa de mic dejun, si are aproximativ 145 calorii la 100 de grame. In zilele in care doriti sa tineti post, inlocuiti untul cu ulei, iar rezultatul va fi la fel de delicios.
O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?