Un desert cu adevarat surprinzator. Ooate fi si o prajitura de post daca alegeti margarina in locul untului si daca folositi biscuiti simpli, sau orice varianta de biscuiti fara ou si unt stiti ca exista in comert.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cartof:

  • 300 g biscuiti Petit Beurre
  • 100 g de alune macinate
  • 2 linguri de unt sau margarina
  • un sirop dintr-un pahar de apa
  • 5 linguri de zahar si una de cacao plus cateva patratele de ciocolata
  • cateva linguri de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingura de cacao si o lingura de zahar tos pt tavalit
  • o mana de visine conservate

Mod de preparare prajitura cartof:

Biscuitii i-am dat printr-o rasnita de cafea, la fel si alunele.

Am facut un sirop din apa, zahar, ciocolata si cacao puse pe foc sa clocoteasca putin, iar dupa ce s-a mai racorit putin am adaugat 5 linguri de rom (sau o fiola de esenta). Am amestecat apoi siropul fierbinte cu biscuitii si alunele.

Am framantat compozitia cu mana si am adaugat untul ca sa pot forma cartofii. Am luat in maini cate o lingura din compozitie, am pus in mijloc cate una, pana la 3 visine, si am format cartofii. Apoi i-am tavalit pe fiecare in amestecul de cacao si zahar, mai multa cacao decat zahar, iar la urma i-am asezat pe toti in hartii pentru briose.

prajitura cartof

Seamana cu cartofii adevarati? :) Doar la forma.

O reteta recomandata de blogul retete-vechi-si-noi.info/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desert de post: Prajitura cartof.