Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de varza cu afumatura:
- 1 varza medie (aprox. 300 g)
- 500 g costita afumata
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- o bucata mica telina
- 3 linguri suc de rosii
- sare, cimbru, patrunjel verde
- 3 l apa, 500 ml zeama de varza sau bors
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare ciorba de varza cu afumatura:
Se inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Se adauga morcovul, telina si ardeiul gras, toate tocate in cuburi mici si costita afumata taiata in bucati potrivite. Se calesc impreuna 1 minut, amestecand continuu, apoi se toarna apa fierbinte. Supa se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele si carnea sunt fierte pe jumatate. Se adauga acum, varza taiata fideluta, sucul de rosii, sare si piper dupa gust.
Se mai fierbe inca 15-20 minute si se adauga borsul sau zeama de varza (fierte mai intai separat).
Dupa inca doua – trei clocote, se opreste focul. Se presara deasupra, patrunjel verde tocat marunt si putin cimbru uscat.
Ciorba de varza cu afumatura se poate servi ca atare sau cu smantana.
Lecitina: îmbunătățește memoria, imunitatea și sănătatea ficatului

Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie