Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru fursecuri rapide pentru ceai:
- 2 linguri unt moale cu 80% grasime
- 2 linguri zahar brun + 1 lingurita pentru presarat la final
- 1 ou de casa
- 1/2 cana faina cernuta sau 65 grame
- 1 varf de cutit sare de mare
- 2 varfuri de cutit praf de scortisoara
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 1 lingurita seminte de chimion
- fulgi de migdale prajite
Mod de pregatire fursecuri pentru ceai:
1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul.
2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea.
3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara.
4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine.
5. Pregatiti o tava in care ati pus hartie de copt si asezati cate o lingura mica din aluat, lasand spatiu suficient intre fiecare pentru ca vor creste in volum.
6. Presarati cu putin zahar brun pe fiecare fursec.
7. Puneti si fulgii de migdale prajiti putin inainte intr-o tigaie. Eu am pus doar cate un fulg in mijlocul fiecarui fursec.
8. Incalziti cuptorul la 200 grade si introduceti fursecurile la copt pentru 10 minute.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară