Gutui aromate, fierte in must si asezate pe un blat fin din aluat fraged. Un deliciu savuros, de toamna!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu gutui:

Aluat:

  • 75 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 1 galbenus de ou
  • 125 g faina
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie

Umplutura:

  • 1 gutuie mare
  • aprox. 200 ml must
  • 3-4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare tarta cu gutui

Aluat

Se amesteca untul cu zaharul pudra, esenta si galbenusul pana se transforma intr-o pasta cremoasa. Se adauga faina si se framanta bine cu ambele maini, pentru a obtine un aluat granulat. Se toarna laptele si se strange repede aluatul intr-o bila, se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider timp de 20 minute.

Umplutura

Gutuia se spala, se curata de coaja si se taie in felii mai grosute. Intr-un vas se amesteca mustul cu zaharul si scortisoara, apoi se adauga feliile de gutuie. Daca gutuia nu este acoperita, se mai adauga must.
Se pune totul la fiert timp de 7-10 minute. Dupa ce gutuia s-a inmuiat putin, se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. Mustul ramas se lasa in continuare sa fiarba, pana cand se reduce la jumatate si se ingroasa ca un sirop.

Asamblarea tartei:

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in foaie rotunda. Se tapeteaza o tava (20 cm) cu hartie de copt si se aseaza aluatul, imbracand pana la jumatate si marginile tavii. Aluatul se inteapa cu o furculita din loc in loc, apoi se aseaza la rand, feliile de gutuie. Deasupra se toarna uniform sosul de must. Tarta cu gutui se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Se serveste numai dupa ce s-a racit foarte bine.

tarta cu gutui

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta cu gutui.