Trebuie sa recunosc ca reteta de mai jos e foarte reusita, mi-au iesit niste gnocchi cu o textura fina, matasoasa, usoara. Mi-a iesit o cantitate maricica din care am gatit vreo trei feluri pentru vreo doua – trei persoane.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru gnocchi din cartofi:

  • 700 gr. cartofi
  • 100 gr. faina
  • sare, piper dupa gust
  • optional – un ou mare

Eu am preferat sa-i fierb in coaja lor. Cand sunt gata, ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, nu e cazul sa fim extrem de zelosi caci asta ar face ca gnocchi sa fie mai tari.
Facem in mijlocul gramezii de pireu de cartofi o gaura in care adaugam oul (daca vrem, oul nu e oblligatoriu, eu l-am pus totusi), jumatate din cantitatea de faina, sarea si piperul. Amestecam totul sa omogenizam (- intr-un bol mare, cu mixerul cu de aluat dar se poate face foarte bine cu mana, eu n-am vrut sa ma murdaresc). Pe masura ce amestecam, mai adaugam faina, ideea este ca trebuie adaugata atata cat e nevoie ca aluatul sa se lege. Mie mi-a trebuit la final toata cantitatea de 100 gr dar am pus si ou.
Rupem o parte din aluat, de marimea unui pumn si incepem a-l rula pe suprafata de lucru pana capata aspectul unei sfori mai groase (cam 5 mm), apoi taiem “sfoara in bucati egale de 5 mm. Marcam fiecare bucata apasand usor ci furculta. Sau pur si simplu apasa cu degetul in aluat ca sa formezi o gropita mica in mijlocul fiecarei bucati. Cica ajuta aluatul sa absoarba mai bine sosul in care e gatit. Pune bucatile de gnocchi pe o foaie de copt pana ii pui la gatit.
Punem apa la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, punem si gnocchi, punem in cateva ture daca e nevoie, ideea e ca bucatelele de aluat sa nu fie inghesuite in oala, oricum nu dureaza mult pana se fac. Cand se ridica la suprafata in apa, mai lasam sa fiarba inca un minut si ii “pescuim” cu o spumiera, punem apoi in apa urmatoarea tura …si tot asa.
Si cu asta…reteta este cam gata. Gnocchi abia gatiti mai trebuie doar amestecati cu sosul pe care-l doriti voi si avem o mancarica desavarsita, italian style.

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri