O reteta ce va va starni interesul: o muratura/conserva iraniana cu vinete si verdeata.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru vinete murate:

  • 1 kg de vinete
  • 250 gr de ierburi proaspete: patrunjel,menta,coriandru,busuioc
  • otet din vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare vinete murate:

Se coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,de amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara. Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.
Se amesteca bine si se pun in borcan

Eu le tin in frigider, nu fac mai mult de un kg, dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet. E destul de picant, asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.

vinete murate

O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Muraturi cu vinete: Torshi liteh.

Retete culinare similare