Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru vinete murate:
- 1 kg de vinete
- 250 gr de ierburi proaspete: patrunjel,menta,coriandru,busuioc
- otet din vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare vinete murate:
Se coc vinetele pe aragaz sau afara. Se curata de coaja si se lasa cateva ore la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt ierburile spalate si uscate. Vinetele se taie marunt sau se dau prin mixer,de amesteca cu o jumatate de cana de otet si se pun intr-o craticioara. Se fierb vinetele cam 2-3 minute,se iau de pe foc si se amesteca impreuna cu ierburile,sarea si piperul.
Se amesteca bine si se pun in borcan
Eu le tin in frigider, nu fac mai mult de un kg, dar cred ca tine si pe raft deoarece au otet. E destul de picant, asa ca se poate face si din jumatate apa si jumatate otet.
O reteta propusa de: adina ciocalau (mitinita)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă