Prajitura cu afine si iaurt

12:09, 7 Septembrie 2013 publicat în Retete culinare15 share-uri

Blat fraged, cu iaurt si afine gustoase, pline de vitamine, sub un strat crocant, delicios. Un desert apetisant, potrivit pentru orice ocazie!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu afine si iaurt:

Ingrediente aluat:

Citeste si:
Cum să-ți serbezi ziua onomastică
Cum să-ți serbezi ziua...
  • 100 g unt
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 oua
  • 1/2 cana iaurt
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 vf lingurita nucsoara
  • esenta de lamaie
  • 1 cana afine

Ingrediente topping crocant:

  • 50 g unt rece
  • 4 linguri zahar
  • esenta de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 8 linguri faina
  • 1/2 cana fulgi de ovaz

Cum se prepara prajitura cu afine si iaurt

Aluat:

Citeste si:
Zeci de surprize de Valentine's Day și Dragobete la București Mall...
Zeci de surprize de...

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, scortisoara, nucsoara si praful de copt. Separat, se mixeaza untul cu zaharul timp de 1-2 minute. Se adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare,
numai pana la incorporare. In crema de unt si ou se incorporeaza jumatate din cantitatea cu ingrediente uscate si se amesteca. Se adauga iaurtul, se amesteca si se incorporeaza restul cantitatii de ingrediente uscate. Se aromatizeaza aluatul cu esenta de lamaie si se adauga afinele, amestecand usor cu o spatula. Inainte de a fi adaugate afinele se trec prin faina pentru a nu se lasa pe fundul tavii.

Topping crocant:

Se pun intr-un bol: untul rece, zaharul, faina, scortisoara, fulgii de ovaz si esenta de lamaie.
Se amesteca totul foarte bine cu mainile, pana se obtine un aluat sfaramicios care sa semene cu niste firimituri mai mari.

Asamblarea prajiturii:

Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra se repartizeaza toppingul si (optional) cateva afine. Prajitura cu afine si iaurt se coace la 180 de grade, timp de 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se poate portiona.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri