Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pateu de ciuperci:
- 1 kilogram de ciuperci champignon
- sare
- 1 lingurita de piper negru boabe
- 3 linguri cu margarina
- 1 ceapa medie
- putina verdeata pentru decor
- 1 morcov
- 1 radacina mica de telina
- 1 mana de ciuperci negre
- 1 lingura cu varf cu faina
- 1 ceapa pentru fiertul ciupercilor
- 1 ardei gras
Mod de preparare pateu de ciuperci:
Se spala ciupercile, se taie foarte marunt. Se pun la fiert cu radacina de telina, ardeiul gras, 1 ceapa si un morcov. Se lasa sa fiarba pana ce se scade mult din apa. Dupa aceea, se scot ciupercile, se dau deoparte. Se pregateste un sos din 3 linguri de margarina care se topeste intr-o tigaie, se adauga apoi 1 lingura cu varf cu faina si 1 ceapa tocata pestisori. Se amesteca, apoi se adauga ciupercile, maslinele condimentele si restul de apa in care au fiert. Se amesteca mereu, pana ce se obtine o pasta. Se decoreaza cu verdeata.
Pofta buna!
Pe blogul ideidelicioase.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.
O reteta propusa de: Delicioase Idei (IdeiDelicioase)
Cinci modalități prin care poți atinge imaginea dorită în 2021

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili