Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pateu de ciuperci:
- 1 kilogram de ciuperci champignon
- sare
- 1 lingurita de piper negru boabe
- 3 linguri cu margarina
- 1 ceapa medie
- putina verdeata pentru decor
- 1 morcov
- 1 radacina mica de telina
- 1 mana de ciuperci negre
- 1 lingura cu varf cu faina
- 1 ceapa pentru fiertul ciupercilor
- 1 ardei gras
Mod de preparare pateu de ciuperci:
Se spala ciupercile, se taie foarte marunt. Se pun la fiert cu radacina de telina, ardeiul gras, 1 ceapa si un morcov. Se lasa sa fiarba pana ce se scade mult din apa. Dupa aceea, se scot ciupercile, se dau deoparte. Se pregateste un sos din 3 linguri de margarina care se topeste intr-o tigaie, se adauga apoi 1 lingura cu varf cu faina si 1 ceapa tocata pestisori. Se amesteca, apoi se adauga ciupercile, maslinele condimentele si restul de apa in care au fiert. Se amesteca mereu, pana ce se obtine o pasta. Se decoreaza cu verdeata.
Pofta buna!
Pe blogul ideidelicioase.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.
O reteta propusa de: Delicioase Idei (IdeiDelicioase)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară