Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pateu de ciuperci:
- 1 kilogram de ciuperci champignon
- sare
- 1 lingurita de piper negru boabe
- 3 linguri cu margarina
- 1 ceapa medie
- putina verdeata pentru decor
- 1 morcov
- 1 radacina mica de telina
- 1 mana de ciuperci negre
- 1 lingura cu varf cu faina
- 1 ceapa pentru fiertul ciupercilor
- 1 ardei gras
Mod de preparare pateu de ciuperci:
Se spala ciupercile, se taie foarte marunt. Se pun la fiert cu radacina de telina, ardeiul gras, 1 ceapa si un morcov. Se lasa sa fiarba pana ce se scade mult din apa. Dupa aceea, se scot ciupercile, se dau deoparte. Se pregateste un sos din 3 linguri de margarina care se topeste intr-o tigaie, se adauga apoi 1 lingura cu varf cu faina si 1 ceapa tocata pestisori. Se amesteca, apoi se adauga ciupercile, maslinele condimentele si restul de apa in care au fiert. Se amesteca mereu, pana ce se obtine o pasta. Se decoreaza cu verdeata.
Pofta buna!
Pe blogul ideidelicioase.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.
O reteta propusa de: Delicioase Idei (IdeiDelicioase)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân