Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pasta de rosii si ardei:
- 4 kg de rosii
- 2 kg de ardei (am pus si galbeni si rosii)
- 2-3 cepe mari
- 2-3 linguri cu varf de oregano
- 2 linguri de cimbru
- 250 gr ulei de floarea soarelui
- 2 linguri sare
Mod de preparare pasta de rosii si ardei:
Am pus totul la fiert la foc mic. Cand s-au fiert legumele am bagat mixerul vertical si am facut totul pasta - astfel am economisit mult timp decojind rosii si trecand prin sita legumele. Am mai lasat pasta sa fiarba cam o ora, pana a ajuns la componenta dorita de mine. Am turnat sosul in borcane sterilizate, le-am inchis si le-am pus cu capacul in jos sub a patura. Le-am lasat acolo sa se raceasca complet - cam 30 de ore a durat la mine - si apoi le-am depozitat in loc intunecos.
Va recomand sa improvizati dupa preferinte la acest sos. Il puteti face exact ca al meu sau sa schimbati ierburile aromatice in functie de preferintele voastre. Sa puneti si ardei iute. Fiti creativi!
O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”