31 August 2013 publicat în Retete culinare 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Aceasta pasta am facut-o mai mult de nevoie decat de voie . Aveam multe legume de gradina care nu mai apucau sa fie consumate proaspete si nu aveam suflet sa le las sa se strice. Asa ca le-am pus pe toate in oala, am potrivit la gust si cu ierburi aromatice si mi-a dat acest sos minunat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pasta de rosii si ardei:

  • 4 kg de rosii
  • 2 kg de ardei (am pus si galbeni si rosii)
  • 2-3 cepe mari
  • 2-3 linguri cu varf de oregano
  • 2 linguri de cimbru
  • 250 gr ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri sare

Mod de preparare pasta de rosii si ardei:

Am pus totul la fiert la foc mic. Cand s-au fiert legumele am bagat mixerul vertical si am facut totul pasta - astfel am economisit mult timp decojind rosii si trecand prin sita legumele. Am mai lasat pasta sa fiarba cam o ora, pana a ajuns la componenta dorita de mine. Am turnat sosul in borcane sterilizate, le-am inchis si le-am pus cu capacul in jos sub a patura. Le-am lasat acolo sa se raceasca complet - cam 30 de ore a durat la mine - si apoi le-am depozitat in loc intunecos.

Va recomand sa improvizati dupa preferinte la acest sos. Il puteti face exact ca al meu sau sa schimbati ierburile aromatice in functie de preferintele voastre. Sa puneti si ardei iute. Fiti creativi!

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri